Green Beauty

Minerale make-up van beMineral®

22 december 2013

Minerale make-up is erg populair, één van de redenen daarvoor is dat mineralen anorganisch zijn en niet gevoelig voor bacteriën, daarmee wordt de toevoeging van conserveringsmiddelen zoals parabenen overbodig. Ook is zuivere minerale make-up geschikt voor een gevoelige huid omdat het geen conserveringsmiddelen bevat. De minerale make-up van beMineral® bestaat slechts uit drie hoogwaardige zuivere mineralen te weten: Mica, IJzeroxide en Titaniumdioxide. Het fijne van deze minerale make-up is dat deze ingrediënten ook een SPF 15 bescherming bieden.
beMineral® is ontwikkeld door Greet Hoedeman, eigenaresse van Beauty Inn Health Centre en Beauty Injection BV. De lijn bestaat uit een serie van natuurlijke minerale foundations, minerale glans oogschaduwpoeders, minerale glimmer oogschaduw poeders, minerale lipglosses (lipplumpers), minerale bronzing poeders en minerale blushers.


Ik heb een aantal producten van beMineral® getest en ben er zeer over te spreken. Dit is niet altijd zo geweest, ik moest namelijk erg wennen aan de losse poeders en de wijze van aanbrengen. Ik gebruik ook niet elke dag oogschaduw omdat ik dit vaak niet zo mooi vind staan. De kleuren van de oogschaduw van beMineral® ogen heel natuurlijk en zacht. Ik heb een aantal foto’s gemaakt van de gebruikte producten, swatches en een foto van het eindresultaat.De foundation lijkt op de foto wat gelig maar voor mijn lichte huid met gele ondertoon is deze kleur toch wel goed en wordt deze goed vermengt met mijn eigen huidskleur. De poeder breng ik aan met een kabuki kwast en heb er ook niet veel van nodig. Het handigst is om wat poeder in het dekseltje te kloppen om daarna met de kwast het poeder op te nemen. Op de foto rechts staat de blush, ik was vergeten de gaatjes met het schuifdekseltje dicht te doen, daardoor is er teveel poeder uit gekomen. Voordat ik de blush aanbreng klop ik het overtollige poeder van de kwast zodat ik toch een naturel kleurtje op mijn wangen kan aanbrengen.


De minerale oogschaduw en highlighter vind ik helemaal geweldig! Je kunt deze poeders heel licht aanbrengen of met een vochtig kwastje dan creëer je een dekkender resultaat. De shimmer is echt heel erg mooi en past goed bij de komende feestdagen. De highlighter kun je overal voor gebruiken waar je het accent maar wilt leggen. Het is wel mooi wanneer je deze wat subtieler gebruikt. Ben je een fan van natuurlijke kleuren dan zijn de oogschaduws van beMineral® een aanrader. Ze blijven ook de hele dag goed zitten en hun kleur behouden.


beMineral® heeft een flink aantal verschillende kleuren lipgloss in haar collectie waarvan ik de kleur Hush Hush heb getest. In de flacon lijkt het een bordeaux rode kleur maar wanneer ik deze op mijn lippen draag is de kleur heel subtiel en geeft het een mooie glans. De applicator brengt makkelijk aan en deze heb ik nu dan ook steevast in mijn tas zitten om mijn make-up bij te kunnen werken.


Ik had nooit gedacht dat ik een eyeliner uit een potje zou gaan gebruiken. Het leek me gewoon moeilijk om met een penseeltje een lijntje te trekken boven mijn wimperrand. Maar ik heb me vergist hoor, deze eyeliner is namelijk heel erg fijn en brengt heel gemakkelijk aan. Wat ik nog een voordeel vind is dat de lijn niet zo strak is als met een eyeliner stift waardoor het natuurlijker oogt en met een kwastje uit te vegen is. De eyeliner is wat vetter dan ik gewend ben maar toch blijft het gedurende de hele dag goed op haar plek zitten.


beMineral® heeft enorm veel kleuren in haar collectie. Zo zijn er zeven verschillende foundations die ook geschikt zijn voor een donkere huidskleur of huidjes met een gelige ondertoon. Op de website van beMineral® kun je alle kleuren bekijken en eventueel informatie aanvragen welke minerale make-up voor jou huidtype geschikt is.

Ik ben in ieder geval blij met deze producten ook al moet ik nog even wennen aan de manier van aanbrengen en niet vergeten het schuifje dicht te doen van het potje;-)
De producten van beMineral® worden verkocht bij meer dan 99 gespecialiseerde beMineral® salons door heel Nederland en België. Voor meer informatie en verkooppunten kun je ook de website raadplegen van beMineral.nl
De prijzen zijn:
beMineral® Foundation light    €31,35
beMineral® Blush Spice              €24,85
beMineral® Eye Shadow             €15,75
beMineral® Eyeliner gel              €22,75
beMineral® Highlighter               €15,75
beMineral® Lip Plumper             €20,30

Liefs Meisje Hip ♥

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge