Green Beauty

Meisje Hip test Loren Kadi Ayurvedische huidverzorging

24 november 2013


Ik ben de laatste tijd steeds meer geïnteresseerd in cosmetica met een verhaal. Cosmetica afkomstig uit een ander land met een andere cultuur en het liefst Fair Trade geproduceerd. De huidverzorgingsproducten van Loren Kadi sluiten hier naadloos bij aan. Vanuit het Ayurvedische principe en met veel liefde voor het ambacht zijn deze producten gemaakt.
Al meer dan twintig jaar werkt het merk Loren Kadi samen met Indiase en Indonesische ambachtslieden met bescherming van het milieu en haar biodiversiteit. Loren Kadi is voor een eerlijke handel en strijdt tegen de uitbuiting van kinderen. Er wordt rechtstreeks met de fabrikanten samengewerkt vanuit Fair Trade werkwijzes.

Loren Kadi wordt verkocht bij de mooie webshop Reine de Sabah en ik heb een drietal producten mogen testen. Wat mijn bevindingen zijn zal ik in dit artikel uiteen zetten.


Ik heb de volgende drie producten uitgebreid getest:
* Loren Kadi Safran-Papaye Anti-rides remodelant
* Loren Kadi Masque Lumière Amande&Safran
* Loren Kadi Baume Extrême Jasmin-Thé vert

Loren Kadi Safran-Papaye Anti-rides remodelant (€19,90 50gr.)
Deze natuurlijke crème (97,05% natuurlijk), met shea butter, oliën rijk aan anti-oxidanten doet de cellen ontwaken en activeert de interactie tussen de fibroblasten en de huidmatrix en verlaagt het schadelijke effect van vrije radicalen. Deze rijke crème vermindert zichtbaar fijne lijntjes ,rimpels en versterkt de structuur van de huid en de elasticiteit en verstevigt daarmee de gezichtscontouren.

Saffraan is het meest kostbare specerij die er bestaat en wordt al sinds mensenheugenis voor allerlei kwalen gebruikt. Bekend is dat saffraan, ook wel het rode goud genoemd helpt huidveroudering tegen te gaan, het maakt de huid steviger. In India is saffraan een heilige verf en wordt deze ceremonieel gebruikt. Binnen de Ayurveda wordt saffraan ook als liefdeselixer toegeschreven.
De gezichtscrème van Loren Kadi is heel erg fijn. Het is een lichte toch voedende gezichtscrème met een prettige frisse geur. De crème wordt ook goed door de huid opgenomen en geeft mijn huid een mooie gloed. Wat ik heel prettig vind is dat het mijn huid heel erg mooi mat houdt. Het is een roomwitte crème met ook deze romige textuur. Ik gebruik de crème nu een aantal weken en ik vind dat mijn huid er mooi gelijkmatig uit ziet.

INCI ingrediënten van deze natuurlijke Ayurvedische Cream: Aqua, Helianthus annuus olie, caprylzuur en caprine triglyceride kokos glycerylstearaat se (kokos), sesamum  indicum olie, natuurlijke glycerine, Butyrospermum parkii boter, Triticum vulgare, natuurlijke stearinezuur, prunus dulcis olie ,carica papaya leaf extract citrus grandis essent. olie, glycerol caprylaat en cetylalcohol en natuurlijke isopropylmyristaat , hydnocarpus laurifolia, crocus sativus, Persea gratissima olie, dipalmitoyl hydroxyproline, palmitoyl glycine, santalum album essent, xylitylglucoside, anhydroxylilol, Daucus carota sativa zaad olie, moleculaire xylitol, citroenzuur, natriumbenzoaat, kaliumsorbaat (door Ecocert goedgekeurd). – See more at: http://reinedesabah.com/gezichtsproducten/38-safran-papaya-anti-rimpel-gezichtscreme-herstructurering-9705-natuurlijk.html#sthash.Mx4TlwHJ.dpuf


Ingrediënten: Aqua, Helianthus annuusolie, caprylzuur en caprine triglyceride, kokos glycerylstearaat (kokos) sesamum indicum olie, natuurlijke glycerine, Butyrospermum parkii boter, Triticum vulgare, natuurlijke stearinezuur, prunus dulcis olie, carica papaya leaf extract, citrus grandis essentiele olie, glycerol caprylaat en cetylalcohol, en natuurlijke isopropylmyristaat, hydnocarpus laurifolia, crocus sativus, Persea gratissima olie, dipalmitoyl hydroxyproline, palmitoyl glycine, santalum album essent, xylitylglucoside, anthydroxylilol, Daucus carota sativa zaad olie, moleculaire xylitol, citroenzuur, natriumbenzoaat, kaliumsorbaat (door Ecocert goedgekeurd).

Loren Kadi Masque Lumière Amande&Safran ( €12,95 50 gr. )
Dit masker is een natuurlijk voedend en beschermend masker. Fenegriek stimuleert de celvernieuwing en Rubia cordifolia heeft een antiseptische werking. Poriën worden kleiner, de gezuiverde huid wordt zacht, de teint verheldert en het gezicht ziet er jonger en stralend uit.


Het gezichtsmasker is lichtbeige van kleur, dit komt door de toegevoegde kurkuma. De substantie is crèmig en de geur van het masker is licht kruidig te noemen. Je hoeft het masker niet zo dik op te smeren om het gewenste effect te creëren. Het potje is ook niet zo groot en op de foto is te zien hoeveel crème er voor één behandeling nodig is. Ik denk dat er ongeveer vijf tot zes behandelingen in zullen zitten.
Het gezichtsmasker droogt op en wanneer het ongeveer 10 tot 15 minuten is ingetrokken spoel je het masker met water af. Daarna blijft er een fris rozig huidje over.


Ingrediënten: Solum fullonum (Fuller’s aarde), seafoam, zinkoxyde, aqua, prunus amygdalus dulcis olie, rosa centifolia extract, Trigonella foenum-graecum (fenegriek) Rubia cordifolia (majishtha) Berberis aristata (schors Kurkuma) olie, Triticum vulgare (tarwekiemen).

Loren Kadi Baume Extrême Jasmin-Thé vert ( €15,75 60gr.)
Dit balsem is bedoeld om een droge huid te voorkomen en zelfs te herstellen. Zeer geschikt bij koude of warme klimaten waar de huid veel schade oploopt. Gemaakt van 9 oliën en rijke boters die samen met de Jasmijn en groene thee zijn gebruikt. Deze luxueuze mix zorgt voor een geweldig comfort van de huid. De Jasmijn kan zelfs couperose verlichten. De korrels laten een ‘parelfilter’ achter op de huid. Een feest van zoetheid door de lichte poederige geur.


Wat mij als eerste opvalt is de geur van dit balsem. Het ruikt erg sterk naar jasmijn en daar moet je wel van houden. Ik gebruik de balsem alleen voor mijn handen en waar er schrale of droge plekjes zijn. Voor mijn gezicht vind ik deze balsem te rijk en de geur te overweldigend. Wanneer je de balsem uit het potje haalt lijkt het alsof er suikerkristallen in zitten. Nadat je deze rustig in de huid masseert verandert de balsem in een olieachtige substantie die snel in de huid trekt. Het is een zeer voedende balsem die nu het koude weer in aantocht is een aanvulling kan zijn op je dagelijkse verzorging, mits je wel van de geur van jasmijn houdt.


Ingrediënten: Butyrospermum parkii boeter, Helianthus annuus seed oil, Theobroma cacao zadenpasta, prunus dulcis olie, Mangifera indica zaadolie, garcina indica zadenpasta, Olea europaea fruitolie, cera alba, Triticum vulgare kiemolie, vitis vinifera zaad olie, plantaardige glycerine, camellia Sinensis extract, tocoferol (vitamine E) aloë barbadensis blad sap, jasmijn essentiële olie, auriculatum

INCI ingrediënten van deze natuurlijke Ayurvedische balsem: Butyrospermum parkii boter, Helianthus annuus seed oil, Theobroma cacao zadenpasta, prunus dulcis olie, Mangifera indica zaadolie, garcina indica zadenpasta, Olea europaea fruit olie, cera alba, Triticum vulgare kiem olie, vitis vinifera zaad olie, plantaardige glycerine, camellia sinensis extract, tocoferol (Vit.E), aloe barbadensis blad sap, jasmijn essentiële olie auriculatum. – See more at: http://reinedesabah.com/lichaamsproducten/23-balsem-extreme-jasmin-et-the-vert-body-face-antioxydant-100-natuurlijk.html#sthash.OA8fNRVj.dpuf

Meisje Hip concludeert:
De drie producten van Loren Kadi hebben mij verrast. De geur van de balsem is uitgesproken maar wel natuurlijk. En dat maakt gewoonweg het verschil. Wanneer je aan deze balsems en crèmes eenmaal gewend bent geraakt zul je merken dat je er ook aan gehecht raakt. De textuur is anders, de werking en het bijbehorende gevoel ook. De potjes zijn nieet zo groot maar je hebt er maar weinig van nodig. Loren Kadi gebruikt zo min mogelijk verpakkingen en produceren deze op een milieubewuste wijze. De producten worden niet op dieren getest en bevatten ook geen enkel dierlijk ingrediënt, ze zijn daarom geschikt voor veganisten. (met uitzondering de shampoo en conditioner met honing ) Verder bevatten de producten geen minerale oliën en worden de kleurstoffen voornamelijk op plantaardige wijze verkregen.

Wil je ook eens kennismaken met deze producten? Webshop Reine de Sabah geeft als welkom 20% korting op je eerste bestelling en in december zijn er prachtige geschenkpakketten verkrijgbaar die ook nog eens gratis worden verzonden. Tevens is het mogelijk om zelf een geschenkpakket samen te stellen. Kortom laat je verrassen!

Liefs Meisje Hip ♥

Deze balsem is bedoeld om een droge huid te voorkomen en zelfs te herstellen!

Zeer geschikt bij zeer koude of warme klimaten waar de huid veel schade oploopt.

Gemaakt van 9 oliën en rijke boters die samen met Jasmijn en groene thee zijn gebruikt. Deze luxueuze mix zorgt voor een geweldige comfort van het huid.

De Jasmijn in dit product kan zelfs couperose verlichten.

De korrels laten een licht “parelfilter” achter op de huid. Een feest van zoetheid door de lichte poederachtige geur.

– See more at: http://reinedesabah.com/lichaamsproducten/23-balsem-extreme-jasmin-et-the-vert-body-face-antioxydant-100-natuurlijk.html#sthash.OA8fNRVj.dpuf

Deze balsem is bedoeld om een droge huid te voorkomen en zelfs te herstellen!

Zeer geschikt bij zeer koude of warme klimaten waar de huid veel schade oploopt.

Gemaakt van 9 oliën en rijke boters die samen met Jasmijn en groene thee zijn gebruikt. Deze luxueuze mix zorgt voor een geweldige comfort van het huid.

De Jasmijn in dit product kan zelfs couperose verlichten.

De korrels laten een licht “parelfilter” achter op de huid. Een feest van zoetheid door de lichte poederachtige geur.

– See more at: http://reinedesabah.com/lichaamsproducten/23-balsem-extreme-jasmin-et-the-vert-body-face-antioxydant-100-natuurlijk.html#sthash.OA8fNRVj.dpuf

Deze balsem is bedoeld om een droge huid te voorkomen en zelfs te herstellen!

Zeer geschikt bij zeer koude of warme klimaten waar de huid veel schade oploopt.

Gemaakt van 9 oliën en rijke boters die samen met Jasmijn en groene thee zijn gebruikt. Deze luxueuze mix zorgt voor een geweldige comfort van het huid.

De Jasmijn in dit product kan zelfs couperose verlichten.

De korrels laten een licht “parelfilter” achter op de huid. Een feest van zoetheid door de lichte poederachtige geur.

– See more at: http://reinedesabah.com/lichaamsproducten/23-balsem-extreme-jasmin-et-the-vert-body-face-antioxydant-100-natuurlijk.html#sthash.OA8fNRVj.dpuf

1 Comment

 • Reply Charlotte 25 november 2013 at 15:29

  Hi Meisje Hip!

  Mooi artikel en interessant merk (hoewel ik persoonlijk geen voorstander ben van creme in potjes ivm hygiene).
  Je schrijft dat je steeds meer openstaat voor cosmetica uit een ander land met een verhaal. Graag zou ik je hierbij het merk Ringana uit Oostenrijk willen introduceren. Alles geheel fris ontwikkeld, biologisch, vegan en met veel actieve werkstoffen. Ook is er bij de gehele productie veel aandacht voor een duurzamere wereld. Zo worden de machines met lavendelalcohol gepoetst, is het opvulmateriaal in verpakkingen van mais (dus eetbaar!) en stimuleren ze klanten lege glazen flacons retour te sturen voor het hergebruik, door ze een gratis product naar keuze aan te bieden bij inlevering van 10 lege flacons.
  Ik vertel je er graag meer over, mocht je interesse hebben!
  Frisse groet! Charlotte – http://www.Ilikefresh.nl

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge