Green Beauty

Meisje Hip test Celgenics Moisturiser Plus,een Holistische kijk op Huidverzorging

6 november 2013

Ik vind het zo leuk en interessant dat ik met zo ontzettend veel mooie merken kennis mag maken. Vandaag wil ik wederom een mooi nieuw merk introduceren dat nog redelijk nieuw is in Nederland en ook een geheel nieuwe visie op huidverzorging heeft. Celgenics is opgericht door de Engelse holistisch therapeute Marian Bourne. Vanuit haar praktijk kwam zij in aanraking met klanten wiens huid gevoelig bleek voor conventionele huidverzorgingsproducten met bestanddelen van (soms) agressieve chemicaliën. Daarom besloot Marian om nieuwe alternatieve zachte producten te ontwikkelen. De visie en het idee van Celgenics is gebaseerd op het feit dat elke cel in het lichaam vibreert op haar eigen frequentie. Op precies dezelfde wijze werken de energetische frequenties bij homeopathie, Bachbloesem remedies en kristallen. Dat is de basis van de energetische geneeswijzen, de mogelijkheid van het beïnvloeden van het ene energieveld tot de ander. Alle producten van Celgenics bestaan uit homeopathische bestanddelen en vibrerende energieën waardoor lichaam en geest verjongen en herstellen.

‘En wie wil er nu niet een klein beetje liefde, rust en healing in haar leven zo nu en dan?’Hoe is de Celgenics Moisturiser Plus in het gebruik?
De producten van Celgenics worden geprezen in de Britse media en heeft maar liefst drie Awards gewonnen namelijk de Anti aging Award Beauty Bible, Platinum Award 2013 en Janey Lee Loves Award. ( Jane Lee Grace is de Britse expert wanneer het gaat over een natural way of living.)
Nieuwsgierig ben ik gestart met het gebruiken van de moisturiser en wat mij het eerste opvalt is dat de crème een tintelend gevoel geeft op mijn huid. In eerste instantie werd ik een beetje angstig omdat ik een nogal vrij gevoelige huid heb die snel allergisch reageert, maar na een paar tellen verdween dit gevoel. Op de website van Celgenics staat ook beschreven dat de huid de energie neemt die hij nodig heeft en dat je al tijdens het eerste gebruik dit effect kunt waarnemen. Grappig, dat is toch een hele andere benadering tot het begrip huidverzorging!


De crème ruikt subtiel, fris en natuurlijk en is licht van structuur. Wanneer ik het op mijn gezicht aanbreng wordt het snel en goed opgenomen. Vanwege het tintelende gevoel lijkt het alsof de huid lichtjes samentrekt en de huid daardoor een gladder aanzien geeft. Ik gebruik het nu twee weken en zie een zachte gevoede huid die gedurende de dag goed gehydrateerd blijft. De producten van Celgenics bevatten bronwater en een speciaal mengsel van plantaardige oliën en anti oxidanten. Zink zorgt voor de collageenproductie waardoor de fijne lijntjes en rimpels minder worden en de huid dus gladder oogt. Het enzym CoQ10 is een krachtig en effectief anti oxidant die de huid beschermt tegen vrije radicalen van buitenaf en het lichaam energie geven. Vitamine B5 is ook een bron van essentiële vetzuren.

Ingrediënten:
Aqua, Prunus Armeniaca (biologische abrikoos olie), Sodium stearoyl lactaat (plantaardige emulgator), Carthamus tinctorius (biologische distel olie), Biosaccharide Gum-1 (plantaardig), Prunus amygdalus (biologische zoete amandel olie), glycerylstearaat, (plantaardige emulgator), MSM (Methyl Sulfonyl Methaan), Ionische Zink, Macadamia tetraphylla (Macadamia olie), Butyrospermum parkii (biologische shea boter), panthenol (Vitamine B5), cetylalcohol (plantaardige stabilisator), glycerol (plantaardig), Co-enzym Q10, retinol palmitaat (Vitamine A), tocoferylacetaat (natuurlijke vitamine E) Natrium Fytaat (antioxidant afgeleid van rijst), fenoxyethanol, Ethylhexyl glycerin (plantaardige conserveringsmiddelen), Citrus sinensis ( Sweet Orange), Pelargonium graveolens (Geranium), Lavendula angustifolia (Lavendel), Santalum album (Sandelhout). *Limonene, *Linalool, *Farnesol *Natuurlijke etherische oliën. Alle etherische oliën zijn biologisch.

Het gebruik van deze holistische gezichtsverzorging is een nieuwe ervaring voor mij en een geheel nieuw concept. En wat je idee ook mag zijn over deze visie, de producten van Celgenics zijn zeer krachtig en heilzaam. Op de website van Celgenics is ontzettend veel te vinden over de producten en de ingrediënten. Alle producten van Celgenics dragen het label van The Vegan Society.

30ml €47,50

De gehele lijn van Celgenics is in Nederland verkrijgbaar via de webshop van Heavenly Pure.

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge