Green Beauty

Meisje Hip test Rozenolie en Rozenwater van A&M Products

8 oktober 2013

Ahlan wa sahlan, vandaag wil ik jullie kennis laten maken met twee producten uit het assortiment van A&M Products, importeur en distributeur van biologische verzorgingsproducten op basis van argan- en rozenolie uit Marokko. De rozenolie is afkomstig van rozen geteeld in de vallei van Kella M’Gounaa, in het zuiden van Marokko. Rozenolie is zeer kostbaar, voor 1 kilo olie zijn 5000 kilo rozenblaadjes nodig.
Ik ben een fan van de geur van rozen en daarom ben ik ook zeer benieuwd naar de werking van deze beide producten.


Wat beloofd de A&M Rozenolie voor de huid te doen?
Rozenolie is rijk aan vitamine A en vitamine C. Vitamine A zorgt voor vertraging van de effecten van huidveroudering en helpt de cel regeneratie. Rozenolie bevat ook vitamine E en omega-3 en omega-6 vetzuren. Rozenolie is effectief tegen een droge huid, littekens, brandwonden, huidontstekingen en huidschade veroorzaakt door de zon, huidveroudering, rimpels en striae.


Wat beloofd de A&M Rozenwater voor de huid te doen?
Rozenwater wordt verkregen door destillatie van rozenblaadjes. Dit rozenwater verwijdert onzuiverheden en alle sporen van make-up. Rozenwater kalmeert, zuivert, hydrateert en verstevigd de huid. Daarnaast is het uitstekend te gebruiken om donkere kringen en wallen rondom de ogen te verminderen of te verwijderen. Het verzacht en kalmeert huidirritaties als een toner. Daarnaast verwijdert het alle resten en de effecten van chloor in het leidingwater.

Hoe zijn de producten in het gebruik?
Het rozenwater was enige tijd geleden al een favoriet van mij en ik gebruik dit watertje dan ook bijna dagelijks. De geur van rozen geeft mij een fijn vertrouwd gevoel en kalmeert mijn zintuigen. Van oudsher werd rozenolie beschouwd als een vrouwelijke olie, het heeft dan ook een opmerkelijke gunstige invloed op de vrouwelijke organen. ( bron: www.anthemis.nl ) Het rozenwater ruikt zoet en fris en maakt de huid schoon en ontspannen. Ik gebruik het door een beetje op een wattenschijfje te sprayen en dep mijn huid nadat ik reinigingsmelk heb gebruikt. Voor het slapen gaan werkt de geur van rozen rustgevend. Heerlijk!


De rozenolie heeft een handige roller waardoor je gericht en gedoseerd de olie kunt aanbrengen. Dit kan op een klein plekje dat extra verzorging nodig heeft, of je kunt wat meer olie aanbrengen en dit op het gezicht masseren. Rozenolie werkt heel goed tegen littekens en striae, zo heb ik sinds enige tijd een klein littekentje op mijn gezicht. Elke avond masseer ik dit litteken intensief in met de rozenolie en zie inmiddels resultaat doordat de felheid ervan verminderd is. De rozenolie ruikt natuurlijk en heeft hetzelfde aromatherapeutische effect op mij.

Beide producten van A&M Products zijn ecocert gecertificeerd. Het rozenwater kost €8,95 voor 100ml en de rozenolie kost €9,95 voor 10ml.
Voor meer informatie over de overige producten van A&M Products kun je deze website raadplegen. Wil je de producten aanschaffen neem dan een kijkje in de webshop van arganapotheek.nl

ma a s-salama!

Liefs Meisje Hip ♥

1 Comment

  • Reply Meisje Hip vertelt over Rozenolie - Arganolie by Argantheek.nl 12 september 2014 at 16:32

    […] Bekijk de recensie van AM rozenolie op de website Mooi van Koosje. Klik hier […]

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge