Green Beauty

Meisje Hip test Lumineus Eye Serum HydrEye

15 september 2013

Voordat ik met mijn review begin is het misschien wel leuk om te vertellen hoe ik in aanraking ben gekomen met het Nederlandse Natuurlijke Cosmeticamerk Lumineus.

Afgelopen voorjaar bezocht ik de Beauty Trade in Utrecht en ik keek erg uit naar de lezing die plaats zou vinden met het thema Groene Cosmetica, deze zou gegeven worden door Jean-Paul Janssens. Helaas ging deze lezing vanwege te weinig belangstelling tijdens deze middag niet door. Omdat ik dit natuurlijk erg jammer vond heb ik dit getwitterd en deze tweet werd door Jean-Paul opgemerkt. Erg attent vond ik dat!

Afgelopen zomer heb ik alsnog de informatie tot mij kunnen nemen en heb ik tevens kennis gemaakt met het Nederlandse innovatie merk Lumineus Natural Cosmetics waarvan Jean-Paul founder en eigenaar is.

Lumineus betekend stralend, helder, lichtend, heerlijk, lucide, prachtig, schitterend en uitstekend en staat voor een Natuurlijke Stralende Schoonheid.

Omdat steeds meer consumenten liever de keuze maken voor een natuurlijk huidverzorgingsproduct is er ook een grotere belangstelling onder schoonheidsspecialisten om over te stappen op een natuurlijker merk huidverzorging die op deze wensen van de consument inspeelt. Een positieve ontwikkeling vind ik dat en kan ik alleen maar toejuichen.

De producten van Lumineus Natural Cosmetics bevatten allemaal het natuurlijke Rijstkiemolie.
Rijstkiemolie wordt in Zuid Oost Azië al honderden jaren toegepast om de huid van het gezicht gezond te houden. Tevens bevat Rijstkiemolie vele goede eigenschappen bij inwendig en uitwendig gebruik:
*  is rijk aan Vitamine E en Gamma Oryzanol, een anti-oxidant.
*  is een natuurlijke plantaardige olie en bevat vitamine, proteïne en mineralen.
*  heeft een unieke moleculaire samenstelling waardoor deze snel en diep wordt opgenomen door de huid.


Lumineus Natural Cosmetics bestaat uit vier lijnen:
* Hydractiv voor de normale tot droge huid: Optimale bescherming en vocht regulerend.
* Nutractiv voor de ouder wordende huid: Rimpelvermindering en optimale bescherming.
* Puriclear voor de gecombineerde en vette huid: Zuiverend en herstellend.
* Calmsens voor de gevoelige huid: Kalmerend en beschermend.

Iedere lijn heeft een Day & Night cream een Revitalising mask en een Intensiv serum. Ook zijn er diverse natuurlijke en professionele reinigingsproducten verkrijgbaar. De verschillende kleuren op de verpakkingen geven de verschillende lijnen aan.

De afgelopen periode heb ik het HydrEye Eye Serum getest ( blauwe verpakking ).


Wat beloofd het Hydreye Eye Serum voor mijn huid te doen?
Deze geconcentreerde oog serum formule die rijk is aan de natuurlijke werkstoffen Rijstkiem-, Rozenbottel-, en Macadamia-olie, Hibiscin, Hyaluronzuur en Hydroviton.
Lumineus HydrEye is een rijk serum op basis van 100% natuurlijke en plantaardige werkstoffen dat de kwetsbare huid rond de ogen optimaal verzorgd en beschermt tegen het verouderingsproces.
De kwetsbare huid rond de ogen wordt gevoed en verstevigd. HydrEye oogserum is parfumvrij en irriteert de ogen niet.

Hoe is de Hydreye Eye Serum in het gebruik?
Wat mij in eerste instantie opvalt zijn twee dingen: als eerste de flacon, deze is van een groot formaat met maar liefst 30ml inhoud. Het tweede wat mij opvalt is de textuur van het serum, deze lijkt meer op een crème.


Maar ongeacht de stevige textuur van het serum is de werking en het huidgevoel erg prettig. Ik gebruik het serum elke ochtend onder mijn dagverzorging en na ongeveer vier weken gebruik wil ik niet meer zonder!
Het serum is erg geconcentreerd en daarom is het ook zeer zuinig in gebruik. Met een klein pompje is er voldoende om de huid onder mijn ogen te verzorgen. De textuur is stevig maar zeer zacht en smeert goed uit. Nadat het serum is aangebracht lijkt het de huid onder mijn ogen wat aan te spannen, een prettig gevoel en het geeft de huid een egale uitstraling.
Ik gebruik dit serum nu elke dag en ik merk dat mijn huid onder mijn ogen zachter en strakker oogt. Het zachte huidgevoel komt waarschijnlijk door de rijke ingrediënten en maakt dat ik er elke ochtend naar uitkijk om het te gaan gebruiken. Ik ben daarom ook erg benieuwd of ik dit effect kan verkrijgen bij de andere huidverzorgingsproducten van Lumineus Natural Organics.


De INCI lijst laat zien dat de verzorgende oliën in een hoge dosering zijn gebruikt en dat er glycerine in zit. Wel bevat dit serum een aantal conserveringsmiddelen die je helemaal aan het einde van de INCI lijst ziet staan. Verder vind ik de INCI lijst duidelijk leesbaar en overzichtelijk voor de consument; eerlijk en informatief!

Ben jij een schoonheidsspecialiste en zoek je een alternatief voor de reguliere conventionele huidverzorgingsproducten? Misschien is dan Lumineus iets voor jouw praktijk. De prijs-kwaliteit verhouding vind ik goed en zeer redelijk. De uitstraling van de verpakking en de flacons zijn effectief, puur & clean. De geteste Hydreye Serum kost €41,95 voor 30ml. Voor meer informatie raadpleeg de website van Lumineus Natural Cosmetics.

Liefs Meisje Hip ♥

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge