Green Beauty

Célébrer la vie met producten van Bernard Laget

4 augustus 2013


Frankrijk heeft een grote aantrekkingskracht op mij wat betreft de heerlijke verzorgingsproducten, zepen en parfums die er vandaan komen. Ook ben ik zeer gevoelig voor de vaak mooi geïllustreerde verpakkingen en etiketten die voor deze producten gebruikt worden.
Enige tijd geleden heb de eigenaresse ontmoet van webwinkel lilasrose en mocht ik van haar een aantal producten uitproberen van het Franse merk Bernard Laget. De uitstraling van dit merk is zo typisch Frans dat ik er ook erg nieuwsgierig naar was geworden. Webwinkel Lilasrose importeert verzorgingsproducten afkomstig uit de Provence en rondom de Middellandse zee, vaak geproduceerd binnen familiebedrijven of op een andere wijze ambachtelijk gemaakt.

Het familiebedrijf van Bernard Laget is gelegen in het Franse dorp Buis-les Baronnies en maakt al 30 jaar verzorgingsproducten met puur natuurlijke ingrediënten waarvan gedeeltelijk biologisch en met Ecocert certificaat. Het assortiment bestaat uit verschillende biologische huid oliën, crèmes, lotions en eau de toilette.

In dit artikel wil ik jullie kennis laten maken met de gezicht & body crème en de eau te toilette in de geur Tilleul (Lindebloesem). In de Provence bloeit de lindebloesem uitbundig en wanneer deze geoogst wordt worden er in de verscheidene landelijk gelegen dorpen speciale oogstfeesten gegeven. Lindebloesem is een heerlijk geurend kruid dat een beetje aan de geur van honing doet denken. De geur is rustgevend en werkt kalmerend. Voor de huid werkt lindebloesem tegen couperose en ouderdomsvlekken. Dat klinkt natuurlijk allemaal heerlijk!

Laat ik beginnen met het beschrijven van de Crème Visage & Corps. Deze rijke crème bevat verschillende biologische ingrediënten die zeer verzorgend zijn voor de huid, onder andere: Jojoba olie, Lindebloesemwater, Shea butter, Teunisbloemolie, Rosa Mosqueta zaadolie en Borage olie. Borage olie bevat een hoge dosis Gamma Linolic Acid (GLA)  hoger dan in andere plantensoorten en staat bekend om zijn huid herstellende eigenschappen.

De crème is dik en lijkt qua structuur bijna op een zalf. Daarentegen is het beslist niet vet en smeert het goed uit op de huid. De geur is zacht en zoet en ruikt heel natuurlijk. Na het smeren blijf ik deze geur subtiel ruiken. Doordat er veel lindebloesem in deze crème is verwerkt is deze zeer rustgevend voor de huid. Op mijn armen heb ik wat rode plekjes door littekens en deze gaan er na verloop van tijd minder fel uitzien. Ook kan deze crème gerust gebruikt worden op het gezicht wanneer je een erg droge huid hebt. Het helpt ook goed wanneer de huid wat geïrriteerd is door de zon. Een multifunctionele crème dus!

Ingrediënten Crème Visage & Corps:
Aqua, Simmondsia chinensis seed oil*, Tila cordata flower water*, Cetearyl alcohol, Dicaprylyl ether, Glycerin, Butyrospermum parkii butter*, Squalane, Alcohol*, Sorbitan sterarate, Cera alba, Cetearyl glucoside, Parfum, Oenothera biennis oil*, Benzyl alcohol, Rosa moschata seed oil*, Borago officinalis seed oil*, Tocopherol, Levulinic acid, Xanthan gum, Sodium levulnate, Dehydroacetic acid, Rosa centifolia flower extract*, Sesamum indicum oil unsaponifiables*, Citric acid, Linalool***, Citronellol***
* Ingrediënten gewonnen uit biologische teelt
*** Ingrediënten afkomstig uit planten
99,3% van de ingrediënten zijn van natuurlijke afkomst en 24% biologisch geteeld.


De eau de toilette ruikt onmiskenbaar naar de zomer. Zoet en warm. Het begin van het parfum is vrij bedwelmend doordat het alleen de geur van lindebloesem is wat ik ruik. Maar omdat het een eau de toilette betreft wordt de geur al snel zachter en verdwijnt de scherpte ervan. Ik moest erg aan de geur wennen maar nu vind ik het parfum heel fijn en geeft het mij een zomers gevoel. Het roept associaties op met betrekking tot de zomer, vrijheid en mooie bloemenvelden en is juist nu een perfecte geur. Laat je dus niet afschrikken door de scherpte in het begin van de geur want deze verdwijnt dus vrij snel. Een eenvoudig maar toch elegant parfum.
Er zijn ook andere geuren verkrijgbaar: Elegantier ( rozen ) en Kamperfoelie. De eau de toilettes bestaan voor 94,6 % uit natuurlijke ingrediënten en bevatten geen parabenen, kleurstoffen en conserveringsmiddelen (phenoxyethanol).

De Crème Visage & Corps kost €24,50 voor 150ml en de Eau de Toilette Tilleul kost €8,50 voor 30ml

Ben je enthousiast geraakt na het lezen van dit artikel dan raad ik je zeker aan een kijkje te nemen op de website van Lilasrose. Naast het merk Bernard Laget vind je er ook huidverzorgingsproducten op basis van argan en olijfolie en de heerlijkste zepen!

Liefs Meisje Hip ♥

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge