Green Beauty

Meisje Hip test Bella Luccé Silk & Honey Lotion Wildberry

5 juli 2013

Vandaag wil ik graag de natuurlijke bodylotion van het Amerikaanse merk Bella Luccé reviewen. De afgelopen tijd heb ik deze bodylotion getest en ik kan alvast verklappen dat ik er enthousiast over ben.
Bella Luccé heeft als credo: ‘Globally inspired beauty’ en dit houdt in dat zij de grondstoffen voor haar producten uit 26 landen en uit 6 verschillende continenten haalt. Dit om zo op een innovatieve, milieuvriendelijke en bewuste manier spa producten te creëren. Zo gebruikt Bella Luccé Rhassoul klei uit Marokko, Manuka honing uit Nieuw Zeeland en organische sheaboter uit Uganda. De collectie van Bella Luccé bestaat uit natuurlijk parabeenvrije lotions, crèmes en bodybutters. Deze bevatten een combinatie van organische oliën en voedende boters om de huid te voeden. Tevens bevatten de producten van Bella Luccé een royale dosis vitamine E om de effecten van huidveroudering door vrije radicalen tegen te gaan.


Wat beloofd de Silk & Honey Lotion voor mijn huid te doen:
Deze rijke romige lotion zit vol met huidverzorgende ingrediënten zoals echte honing, pure zijde, Fair trade shea boter, voedende organische oliën en een selectie van botanische extracten. Deze exclusieve formule trekt snel in de huid en houdt de huid urenlang zacht.


Hoe is de Silk & Honey Lotion in het gebruik?
De Silk & Honey Lotion is lekker stevig van structuur en smeert goed en lekker uit. Zoals de claim ook aangeeft trekt de lotion snel in de huid en laat het een fruitig parfum achter. Ik ben niet zo’n fan van tè zoete geuren maar deze ruikt natuurlijk naar bessen. De geur blijft niet zo lang hangen en dat vind ik ook niet erg, ik gebruik na de bodylotion graag een parfum en dat hoeft voor mij niet in dezelfde geurfamilie te zijn.
Na het insmeren blijft mijn huid lekker zacht en ziet er gevoed uit. Ik gebruik het voor mijn lichaam maar dikwijls gebruik ik het ook als lichte handcrème. Door het handige pompje is de bodylotion makkelijk en hygiënisch te doseren.


De INCI lijst ziet er inderdaad goed uit: verzorgende oliën en boter, zijde, honing en plantenextracten van onder andere calendula, kamille en roos. De lotion is vrij van parabenen, niet getest op dieren en zit in een milieuvriendelijke verpakking. Het bevat wel phenoxyethanol en parfum en door de toegevoegde zijde en honing is deze dus niet geschikt voor veganisten.

Meisje Hip concludeert:
Ik gebruik deze lotion regelmatig na het douchen omdat de textuur erg prettig is en deze snel in de huid trekt. Daardoor kan ik na het gebruik snel in de kleren en dat is ’s ochtends wel net zo prettig. De geur van fruitige besjes is best lekker maar niet mijn favoriet. Maar omdat dit parfum snel vervliegt vind ik het niet zo’n probleem. Het resultaat van een zachte gevoede huid is me ook veel waard. Ik heb wel het idee dat ik echt een natuurlijk product gebruik en dat vind ik ook een fijne rustgevende gedachte. Kortom een hip en eerlijk merk waar we wellicht nog wel meer van gaan horen.

De producten van Bella Luccé zijn verkrijgbaar bij webwinkel www.natuurlijkecosmeticawinkel.nl De Silk & Honey lotion kost €21,10 voor 242ml.

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge