Green Beauty

Meisje Hip bezocht het Dr. Hauschka Beautyevent in Arnhem

14 juni 2013

Onlangs hebben jullie mijn artikel en tevens aankondiging kunnen lezen over de Dr. Hauschka Beautyevents die in samenwerking met de G&W Gezondheidswinkels worden georganiseerd. Ik mocht aanwezig zijn bij het Beautyevent in Arnhem, een thuiswedstrijd voor mij. De Dr. Hauschka Beautyevents vinden plaats op verschillende mooie en sfeervolle locaties door heel Nederland. In Arnhem werd dit Beautyevent gehouden in Brasserie de Boerderij gelegen in het prachtige Sonsbeekpark.


De middag vloog voorbij onder het genot van lekkere (alcolvrije) bubbels en van de vakkundige Dr.Hauschka schoonheidsspecialiste Ans van der Fels-Kottink heb ik veel geleerd! Ik dacht dat ik al wel veel wist over de verschillende Dr. Hauschka producten maar ik heb toch veel nieuwigheden gehoord. Deze tips & tricks wil ik graag met jullie delen. Ik heb veel foto’s gemaakt en hoop zo dat jullie een indruk krijgen hoe deze workshops er ongeveer uit zien.


Wanneer je een Dr. Hauschka schoonheidsbehandeling ondergaat wordt er allereerst gestart met het geven van een voetenbad met salie. Salie bevat onder andere veel koper wat kan helpen en ondersteuning kan bieden bij geestelijke vermoeidheid.
Tijdens deze bijeenkomst doen we dit niet maar gaan we wel stap voor stap kennismaken met het uitgebreide assortiment en de mogelijkheden van Dr. Hauschka.
Stap 1: Reiniging van de huid:
Naast het reinigen is het van belang de zuurgraad van de huid in balans te brengen. We gebruiken daarvoor de zachte reinigingsmelk die op een milde wijze de make-up verwijderd. De Dr. Hauschka reinigingsmelk zit in de herkenbare glazen flacon met de goudkleurige spraydop. Ik vind de verpakking van Dr. Hauschka altijd erg mooi en stijlvol.
Stap 2: Intensieve reiniging:
Nadat allereerst de make-up met de zachte reinigingsmelk is verwijderd wordt er nu een intensieve reiniger gebruikt. Deze reinigingscrème zit in een tube en is qua textuur pasteus. Dit komt doordat de basis bestaat uit amandelextract en verder calendula, kamille, St. Janskruid en wondklaver. Deze reinigingscrème behoudt de natuurlijke hydrolipidenbescherming van de huid. De crème wordt lichtjes aangebracht op de huid en met het warme water vermengd en daarna gereinigd. Er blijft een superglad en zacht velletje over.


Stap 3 versterken:
Na het reinigen van de huid ( Stap 1 en stap 2 ) is het fijn om de Gezichtslotion aan te brengen, deze versterkt de huid en brengt deze weer in balans. De lotion stimuleert het zelfherstellend vermogen en hydrateert de huid. Vervolgens mochten we een intensieve verzorging aanbrengen door het gebruik van een ampul huidconditioner. Deze huidconditioner is er ook voor de gevoelige huid en is zeer geschikt voor de huid met couperose. De huidconditioner verminderd roodheid en hersteld de aangedane haarvaatjes.


Stap 4 huidbeeld bekijken:
Volgens de filosofie van Dr. Hauschka kennen we zeven verschillende huidbeelden. Tegenwoordig komt een gevoelig en gemengde huid veel voor.

 • Porien: T-zone en haarvaatjes bij de neus
  (veel mensen hebben een tekort aan water en krijgen daardoor een trekkerige huid)
 • Doorbloeding van de huid
 • Huidspanning, vanaf ongeveer 40 jaar neemt de elastine en de collagenenen af.
 • Gevoeligheid van de huid
 • Onzuiverheden

Stap 5 intensieve verzorging:
Dr. Hauschka heeft vier verschillende maskers in haar assortiment. Ik heb tijdens deze middag het vitaliserende masker gebruikt en vond deze erg fijn, dit masker heeft anti-aging eigenschappen en doet roodheid verminderen. We moesten het masker vrij dik aanbrengen en terwijl het masker haar werk deed luisterden wij naar de missie en waarden van Dr. Hauschka enthousiast verteld door Dr. Hauschka schoonheidspecialiste Ans.


Dr. Hauschka huidverzorging en decoratieve make-up is van hoogwaardige kwaliteit:

 • Biologische (dynamische) landbouw
 • Ritmische bereiding
 • Geen synthetische kleur-geur en conserveringsmiddelen

Werkzaamheid:

 • Gericht op het zelfherstellend vermogen
 • Uniek verzorgingsconcept. ( Zo heeft Dr. Hauschka de filosofie geen nachtcrème te gebruiken om zo de huid rust te gunnen zichzelf te kunnen herstellen).
 • Medisch Antroposofische achtergrond
 • Gebruik van heilzame planten en kruiden

Eerlijke communicatie en Free Publicity


Nadat het masker haar werk had gedaan werd er een passende huidverzorging voor je uitgekozen of mocht je deze zelf kiezen. Voor mij is de vloeibare dagcrème ideaal en deze kan ik mengen met de gekleurde dagverzorging. Een tijdje geleden heb ik de gekleurde dagcrème van Dr. Hauschka gekocht maar deze vind ik te rijk en te vol. Nee, dit duo is voor mij de ideale combinatie en geeft mijn gezicht net iets meer kleur en een gezonde glans. Een tip wat goed helpt tegen een glimmende huid is om een klein beetje van de Dr. Hauschka lichaamspoeder te gebruiken. Deze is zo zacht dat het ook voor de gezichtshuid gebruikt kan worden. Zo is je huid verzorgd en beschermt en oogt het tevens lekker mat. Ik ga dit zeker uitproberen!


Nadat we de dagverzorging hadden aangebracht was er nog de mogelijkheid een make-up aan te brengen. De oogmake-up van Dr. Hauschka is erg zacht en  verzorgend door onder andere de toevoeging van zijde. Tijdens deze middag hoor ik dat zelfs als men last heeft van eczeem, deze oogschaduw gerust aangebracht mag worden en het zelfs de huid verzacht. Ik wist dit niet en dacht dat make-up bij een aangedane huid uit den boze was.


Er was tijdens deze middag veel aandacht voor de huidverzorging en persoonlijk huidadvies en tenslotte was er ook nog tijd om de make-up aan te brengen. Ik heb ook een musthave ontdekt voor mijn lippen. Het porceleinen potje dat rechtsachter op de foto staat is de verzorgende lippenbalsem die echt fantastisch is! Ook deze komt op mijn wensenlijstje te staan evenals het masker, de gezichtslotion en de vloeibare dagcrème.


De middag werd afgesloten met nog meer lekkere drankjes en hapjes en opgetogen en met een hoofd vol nieuwe informatie en leuke goodiebag ging ik naar huis. Ik kan dit Beautyevent echt aanraden. Het is geschikt voor iedereen die meer te weten wil komen over pure natuurlijke huidverzorging en is tevens een middag om eens lekker te genieten!
Voor meer informatie check de website www.drhauschka.nl/workshopgenw of stuur een mail naar workshopgenw@drhauschka.nl. Er vinden nog twee Beautyevents plaats in Rijswijk op zaterdag 15 juni aanstaande en op zaterdag 5 oktober.

Liefs Meisje Hip ♥

2 Comments

 • Reply Sandra 16 juni 2013 at 20:59

  Klinkt als een erg leuke middag!
  Ik ben superfan van hun gezichtslotion. Ik heb ontdekt dat die (bij mij) ook helpt tegen jeuk (bijv. na insectenbeten).

 • Reply Liv 8 juli 2013 at 20:26

  Echt jammer dat ik voor de data van Amsterdam niet kon.. maar aan de andere kant ken ik inmiddels echt bijna alle hauschka producten 😉 Liefs, liv
  PS; de combinatie van de geklurde fluid en de dagverzorging vind ik ook erg mooi!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge