Green Beauty

Meisjehip test Olivella Moisturizer

30 mei 2013

Het gebruik van natuurlijk oliën door de oude Grieken en Egyptenaren is al duizenden jaren bekend. En ook bij vele volkeren wordt het gebruik van natuurlijke oliën uit planten, noten en zaden als een heel normaal beauty ritueel gezien.
Het product wat ik de afgelopen tijd heb getest bevat veel olijfolie. Het gebruik van olijfolie kennen we natuurlijk voor inwendig gebruik maar het heeft ook heel veel goede eigenschappen voor de huid en haarverzorging.

‘Het Mediterrane dieet voor de huid!’


De olijfboom bloeit gedurende twee zomermaanden en de olie-en eiwitrijke vruchten worden vanaf november geplukt. De olijf zelf wordt gegeten en uit de pit en het vruchtvlees wordt olijfolie gewonnen.
Olijfolie heeft een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren en antioxidanten zoals vitamine E en mineralen. Veel mensen zijn huiverig voor het gebruik van pure plantaardige oliën omdat men denkt dat deze de huid verstikt. Niets is minder waar, plantaardige olie heeft een fijne moleculaire structuur die makkelijk door de huid kan worden opgenomen.


De Olivella Moisturizer is een fijne zachte huidverzorger die naast het basisingrediënt olijfolie ook nog heerlijk geurende citrusolie, lavendelolie en ylang-ylangolie bevat.
De Moisturizer ondersteund de natuurlijke vochthuishouding van de huid en beschermt de huid tegen vroegtijdige huidveroudering. Doordat deze Moisturizer beslist niet vettig aanvoelt trekt het heel snel in de huid waarover je vervolgens de dagverzorging kunt aanbrengen. Ik gebruik de Moisturizer als serum voor de dag en voor de nacht breng ik het wat royaler aan en dat vindt mijn huid ook fijn!Omdat olijfolie vitamine E bevat en allerlei goede antioxidanten is dit product ook heel geschikt voor de gevoelige huid en voor de huid die extra verzorging nodig heeft na het blootstellen aan de zon. Daarom gaat deze flacon ook mee in mijn toilettas wanneer ik op vakantie ga.
Heb je een teveel aan olie aan je handen maak dan meteen van de gelegenheid gebruik om deze ook meteen lekker in te masseren. Dat vind ik altijd het prettige aan het gebruik van natuurlijk olie, er is altijd wel een plekje over die ook een beetje extra aandacht nodig heeft. Zo is het een fijn natuurlijk product wat je voor vele doeleinden kunt gebruiken.
De producten van Olivella zijn niet op dieren getest en bevatten geen dierlijke ingrediënten. De Olivella Moisturizer van 50ml kost €21,95 en is verkrijgbaar bij de webshop van Olivella.

Ben jij al fan van het gebruik van natuurlijk oliën?

Liefs Meisje Hip ♥

1 Comment

  • Reply Monique 31 mei 2013 at 10:07

    dat is idd zo leuk met natuurlijke oliën. Je zou de volgende keer ook met het restant door je haar kunnen gaan. Geeft glans en verzorgt.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge