Green Beauty

Meisje Hip test haarproducten en zeep met arganolie van Thalia Soap

15 mei 2013

Beauty producten met arganolie zijn de laatste tijd helemaal booming. Al in 2009 was ik denk ik één van de eerste bloggers die over producten met dit natuurlijke ingrediënt heeft geschreven. Destijds was het helemaal nog niet bekend op de Nederlandse markt en ook nog niet zo populair.
Daar is inmiddels dus veel verandering in gekomen en ik heb de ontwikkeling en introductie van arganolie op de Nederlandse markt steeds gevolgd en ben ik een trouwe tevreden gebruiker gebleven. Ik gebruik arganolie puur maar ook graag in verzorgingsproducten voor huid en haar.

Heel erg blij was ik met het pakket dat ik toegestuurd kreeg van het bedrijf Thalia waar de meest goddelijke zepen in zaten en twee producten met arganolie speciaal voor de verzorging van het haar. Super!
Het merk Thalia is afkomstig uit Turkije, de naam Thalia komt voort uit de mythologie en betekend: “Beauty flushing from nature”. De producten worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals olijfolie, arganolie, plantenextracten en kruiden. Het bedrijf bestaat al meer dan 25 jaar en brengt haar producten voornamelijk op de Turkse markt en in haar winkels. Maar daar komt nu verandering in!
De afgelopen tijd heb ik drie verschillende producten van Thalia getest met arganolie als belangrijk (hoofd) ingrediënt:

*Thalia 100% Oranic & Pure Argan Oil 50ml €21,95
*Thalia Organic Argan & Jojoba Oil 75ml €19,95
*Thalia Argan Zeep 150 gram €4,99


Thalia arganolie is een 100% pure arganolie van zeer hoge kwaliteit en toepasbaar voor velerlei doeleinden. Ik gebruik het graag voor mijn haar. Het maakt mijn haren glanzend en laat het er gezond uit zien.  Het teveel aan olie was ik niet van mijn handen, nee daar masseer ik ze juist mee in! Arganolie is zo fijn voor je nagels en maakt ze elke keer een beetje sterker. Voor de huid heeft arganolie anti-huidverouderende werkzame bestanddelen door voedende essentiële vetzuren, verschillende antioxidanten en vitamine E. Daarnaast helpt arganolie om een droge en geïrriteerde huid te hydrateren en te verzachten.


De Thalia arganolie is licht gekleurd en ruikt een beetje nootachtig. Het is beslist geen vervelende geur maar ruikt zeer natuurlijk en verdwijnt snel nadat de olie is aangebracht.
De flacon heeft een hygiënische dispenser en is prettig in het gebruik. De arganolie van Thalia is gecertificeerd en uiteraard dierproefvrij net als al haar andere producten.

Ingrediënten: Organic argania spinosa kernel oil.Nog een heel fijn product is de organic Argan & jojoba olie voor het haar. De arganolie is 100% natuurlijk maar aan dit product zijn wel siliconen toegevoegd. Naast de organic argan en jojoba olie bevat het nog druivenpitolie, abrikozenolie en het zachte verzorgende tarwekiemolie. Voor mijn haar is deze olie, ik noem het liever serum heel fijn en laat het er ook glanzend en gezond uit zien. Van dit serum heb je ook maar een klein beetje nodig. Het verzwaart het haar niet en kan zowel op droog als op nat haar gebruikt worden.
Tevens ruikt het ook nog eens heel lekker fris bloemig en subtiel. Ook dit product zit in een prettig hygiënische pompflacon. Naast deze argan producten heeft Thalia ook nog een argan shampoo in haar assortiment. Naar deze shampoo ben ik ook zeer benieuwd! Over een tijdje zal ik er ook een uitgebreide review over schrijven.

Ingrediënten: Cyclopentasiloxane & Dimethiconol, Cyclopentasiloxane & Cyclohexasiloxane, Cyclopentasiloxane, Organic Argania Spinosa Kernel Oil, Organic Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Vitis Vinifera (Grape Seed) Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, PhytoComplex AHL

Tenslotte heb ik de argan zeep getest. Zoals jullie misschien weten ben ik een groot fan van zeep en het liefst de handgemaakte of meest natuurlijke zachte zepen. De argan zeep van Thalia voldoet er helemaal aan en nu ik dit artikel schrijf is deze ook al bijna op!


Het is een mooi vierkant stuk zeep van 150 gram en wanneer je het doosje open schuift komt er een heerlijke geur van sinaasappelbloesem tevoorschijn. Ik houd ervan, en ook zie ik dat het een stuk zeep is van hoge kwaliteit door de fijne zachte textuur. De verpakking springt in het oog door de mooie oriëntaalse uitstraling wat ik zeer kan waarderen. Er is in ieder geval veel aandacht aan de verpakking van de zepen besteed, daarom zijn ze ook erg leuk om cadeau te doen.


Zoals jullie op de foto kunnen zien geeft de zeep een fijn romig schuim af. Ik gebruik het zeepje nu elke dag en vind het een enorm fijne zeep omdat het zo lekker ruikt en zo zacht is! Het assortiment van Thalia is zeer groot en bevat wel meer dan veertig verschillende soorten zeep.

Ingrediënten: Vegetable Oils, Sodium Chloride, Essential Oil, Argania Spinosa Oil, Water.

De haarverzorgingsproducten en de zepen van Thalia hebben mij dus zeer verrast en ik ben er erg enthousiast over. Binnenkort volgt er nog een artikel over nog meer zepen die ik aan het testen ben. Ben je ook net als ik een liefhebber van arganolie maar zeer zeker ook van zeep, neem dan beslist een kijkje op de website van Thalia Nederland. Wie weet word je dan net zo enthousiast als ik!

Liefs Meisje Hip ♥

2 Comments

 • Reply T.Huisman 11 december 2015 at 08:28

  Ik heb nog nooit van het merk Thalia gehoord. Het klinkt als Thallium. Vind het ook wel een mooie verpakking. Is duur zeker. Het ziet er in ieder geval chic uit. Leuk om als een cadeautje te geven. Het ziet er uit alsof het uit India komt.

  • Reply THALIA 3 januari 2016 at 17:44

   Beste T. Huisman,

   Dank voor het compliment en duur is het zeker niet. Het is afkomstig uit Turkije en heeft ook verder niks met Thallium te maken. Neem gerust een kijkje, want we hebben inmiddels een nog groter assortiment en een splinternieuwe webshop!

   https://thalia.nl

  Leave a Reply

  CommentLuv badge