Green Beauty

Nagellak van Benecos

19 maart 2013

Vanmorgen heb ik snel mijn nagels gelakt met mijn favoriete nagellak van Benecos. Ik heb al eens eerder over dit merk geschreven en nog steeds ben ik erg enthousiast! Ik gebruik nooit nagellak om twee redenen: Ik vind de stoffen die erin zitten niet prettig en heb ook weleens vernomen dat er in sommige nagellak visschubben worden gebruikt èn ik vind de meeste nagellakken niet prettig en erg indringend ruiken. Daarom gebruikte ik eigenlijk nooit nagellak maar sinds ik het merk Benecos in Duitsland heb ontdekt ben ik om. Benecos is een snel groeiend Duits merk dat hippe en betaalbare biologische cosmetica maakt en een uitgebreid assortiment heeft met trendy kleuren. Ik ben fan!

De Benecos ‘Spice me Up’ is een hele mooie oranje-rode kleur die eigenlijk overal wel bij past. Ik heb dit lakje vanmorgen even snel opgedaan en er een foto van gemaakt, let dus even niet op de precieze afwerking. Maar de kleur is echt geweldig en ook de houdbaarheid. Na een dag druk op het werk, schilderen en mijn handen boenen zit de nagellak er nog steeds mooi op. Op de foto heb ik de nagellak ook maar één keer aangebracht. Ik vind het resultaat mooi en niet zo onnatuurlijk ogen als andere conventionele nagellak.
Het fijne aan de nagellakken van Benecos is dat ze geen schadelijke ingrediënten bevatten zoals formaldehyde, taluene, phtalaten en campher. Ook vind ik het bijzonder prettig dat deze lak niet ruikt want daar kan ik niet zo goed tegen. Tevens zijn ze zacht voor je nagels en hebben ze een UV remmer.
Sinds enige tijd zijn de nagellakken van Benecos ook verkrijgbaar in Nederland. onder andere bij Calle Alamo, SoloBioMooi en bij de natuurdrogist. De nagellak kost rond de €6,00 a €7,00. (9 ml, cruelty free en vegan)

2 Comments

 • Reply Monique 20 maart 2013 at 10:46

  het zijn idd super fijne lakken. Wat ik ook een voordeel vind is dat ik vaak met mijn handen/ vingers eet en met deze lakken ruikt mijn eten niet naar nagellak!

  • Reply Meisje Hip 20 maart 2013 at 11:28

   Ja Monique, dat vind ik ook een heel groot voordeel!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge