Green Beauty Inspiration Oriflame

Oriflame geeft vrouwen een kans!

14 februari 2013
Oriflame

Vandaag wil ik graag een blog schrijven over Oriflame. Niet om reclame te maken maar gewoon om mijn ervaringen met dit van origine Zweedse merk met jullie te delen.
Ik ken het merk Oriflame al best wel een lange tijd, in eerste instantie vanwege de leuke beauty party’s maar tegenwoordig ook online.
Het merk Oriflame is groeiende en ik weet eigenlijk wel waarom. Allereerst gaat Oriflame flink met haar tijd mee, waar andere merken die het moeten hebben van party’s en directe verkoop stagneren in hun ontwikkeling is Oriflame via het sociale netwerk heel goed meegegaan met de tijd. Zo heeft zij een enorm leuke website waar je op een rustige en duidelijke manier de brochure kunt lezen, reviews kunt geven en steeds weer verrast wordt door nieuwe producten. Ook twitteren de leden er lustig op los en dat heeft natuurlijk haar positieve weerslag en effecten.

Ik zal jullie vertellen wat mijn geschiedenis is met Oriflame en waarom ik er nog steeds een warm gevoel bij krijg.
In eerste instantie moet ik eerlijk bekennen dat ik niets had met het begrip directe verkoop en Multilevel marketing. Ik schaarde Oriflame ook meteen daartoe en daardoor was er al een vooroordeel bij mij ontstaan.
Als klein meisje bracht mijn vader altijd brochures mee van het merk Avon en ik denk dat in mijn vroege jeugd het enthousiasme voor deze vorm toen al is ontstaan. Avon bestaat inmiddels niet meer in Nederland en is volgens mij alleen nog in Engeland verkrijgbaar, maar de spanning en het verlangen naar nieuwe producten en lekker geurende spulletjes is er toen al in geslopen. En dan spreek ik echt wel over dertig jaar geleden. Eigenlijk was de brochure destijds een soort van maandelijks blogje of webwinkel maar dan nog heerlijk ouderwets op papier! Maar genoeg over Avon.

Oriflame Model
Later, toen ik een stukje ouder was wilde ik graag adviseuse worden maar heb dit destijds nooit doorgezet, gewoonweg omdat ik dit niet durfde en dacht hiervoor niet geschikt te zijn. Inmiddels heb ik een beautyleden vergadering en een leuke beauty dag meegemaakt en durf ik te zeggen dat ik het merk Oriflame een zeer warm hart toedraag. Tijdens deze bijeenkomsten heb ik hele leuke verschillende vrouwen van alle leeftijden en achtergronden ontmoet en dat vond ik heel erg waardevol en leerzaam.

Voor degene die nu denken: ‘maar Oriflame is toch echt niet helemaal natuurlijk’, het volgende:
Oriflame draagt zorg voor vrouwen en geeft vrouwen een kans om een zelfstandige onderneming te starten. Dit gebeurd onder een zeer goede begeleiding en geeft gewoonweg energie. Het is leuk om te zien dat je voor een groep mensen durft te gaan staan en te spreken en dan ook nog ontdekken dat de fijne producten die jij mee hebt meegenomen ook nog in zeer goede aarde vallen.
Ik vind het namelijk altijd leuk wanneer vrouwen onder elkaar een fijne gezellige avond hebben en handige tips en weetjes met elkaar kunnen delen. En dat kan tijdens de workshopavonden van Oriflame! Op Mooi van Koosje blog ik uiteraard over natuurlijke cosmetica maar de laatste tijd wil ik ook graag meer aandacht geven aan het empoweren van vrouwen en dat kan natuurlijk ook op deze manier door mogelijkheden met jullie te delen.
Oriflame is wel opgenomen in de cosmeticagids van Dierproefvrij en dat is natuurlijk wel erg prettig en een pré.

Momenteel ben ik alleen een beautylid gebleven en heb nooit het idee van het geven van workshops verder uitgewerkt maar toch….het bloed kruipt waar het niet gaan kan en wellicht ga ik er in de toekomst toch nog iets mee doen. Ik wil graag delen, delen van leuke dingen waar men blij van wordt en wellicht zich een beetje beter door gaat voelen of gewoonweg mooier, dat is natuurlijk helemaal geweldig!
Tegenwoordig zijn de producten van Oriflame helemaal niet meer truttig of degelijk, integendeel, voor diegene die dit vooroordeel nog heeft zou ik zeker de website en de brochure van Oriflame aanraden. Er wordt ingespeeld op de laatste trends en haar cosmetica is daarnaast ook nog zeer betaalbaar. Dat is ook fijn voor de meiden onder ons die jammer genoeg niet zoveel te besteden hebben. Zo kun je voor een fijn bedrag toch mooi en verzorgd uitzien en heerlijk ruiken!

Oriflame Parfum

Oriflame heeft een aantal toppers die zeer de moeite waard zijn, zo zijn er een aantal parfums uitgekomen die heel goed gerecenseerd worden bij fragrantica.com en ook niet meer onder doen voor de parfums uit de reguliere parfumerie. Misschien ga ik binnenkort eens een artikel wijden aan welke parfums voor mij dè favorieten van Oriflame zijn.

Fijn is het idee dat zo schoonheid voor iedereen bereikbaar wordt.

8 maart is Internationale vrouwendag, ik steun deze bedrijven die vrouwen een kans geven en één ervan is Oriflame. Ik zou zeggen pak je kans en zorg ervoor dat waar dan ook je fijne dingen mag beleven èn ondernemen en van je schoonheid mag genieten!

Liefs Mooi van Koosje ♥

6 Comments

 • Reply Angelique Bouckaert 15 februari 2013 at 09:28

  Als Oriflame-adviseuse is het mijn doel om onze goede producten bij de klanten te laten zien en proberen. We hebben kwaliteit producten tegen betaalbare prijzen…
  Leuk om deze blog te lezen

 • Reply Karin Buijtels Oriflame 15 februari 2013 at 21:08

  Hallo,
  Leuk om dit zo te lezen….
  Ik ben Beautylid, maar dit een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden….
  Ik heb jaren geleden een aantal producten van Oriflame gehad, en in maart vorig jaar weer een flink aantal producten gekocht,
  ik ben zeer tevreden over alles wat ik gebruik……
  neem ook gerust een kijkje op mijn Fanpagina van Oriflame http://www.facebook.com/karinbuijtels
  Groetjes Karin Buijtels

 • Reply Katinka Vriens 18 februari 2013 at 20:56

  Hoi,

  Leuk je blog zo te lezen,
  zelf ben ik adviseuse bij Oriflame, en vind het leuk om de producten op deze manier bij de mensen bekent te maken en ze zelf op een demo avondje ook gebruik te laten maken van het product.
  en het feit wat jij ook al beschrijft een natuurlijk product 100% dierproefvrij en betaalbaar product.

  Groetjes Katinka

 • Reply Sophie 6 maart 2013 at 16:31

  Oriflame is helaas niet dierproefvrij, ze verkopen sinds een paar jaar in China waar de producten op dieren getest worden, dit staat ook op de Amerikaanse website van Oriflame (http://corporate.oriflame.com/standalone/FAQs/Products/What-is-the-Oriflame-policy-on-animal-testing/). Stichting Proefdiervrij kijkt alleen naar wat bedrijven in de EU doen en is dus niet betrouwbaar bij internationale merken.

  Verder vind ik het wel een goed initiatief zoals je het beschrijft en ik hoop dat succesvol wordt als adviseuse (als je dit gaat doen), maar dierproefvrij is Oriflame helaas niet meer! Dus als dat een must voor je is zou ik je afraden om voor dit merk te gaan werken, wellicht kan je je voor een ander echt diervriendelijk merk inzetten 🙂

 • Reply Ursula 4 april 2013 at 17:44

  Ik ben net begonnen als Beautylid en ga binnenkort starten met de opleiding tot adviseuse bij Oriflame. Leuk blogbericht dit :)!

 • Reply N 30 september 2013 at 15:26

  @ Sophie

  Oriflame is zeker wel dierproef vrij.
  Ik denk dat je de tekst in de link verkeerd opvat.

  Feiten

  1,5 miljard euro jaarlijkse verkoop

  Ongeveer 3,6 miljoen adviseuses

  7.900 werknemers

  950 producten op jaarbasis

  Mede-oprichter van World Childhood Foundation.

  Global R&D Centre met meer dan 100 wetenschappers

  5 eigen productie-units in Zweden, Polen, China, Rusland en India

  Genoteerd op de OMX Nordic Exchange sinds maart 2004

  Producten op basis van natuurlijke ingrediënten, nooit getest op dieren

  Werkzaam in meer dan 60 landen, waarvan 11 franchisers

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge