Green Beauty Haarverzorging

Meisje Hip shopt Intelligent Nutrients Haarproducten

20 januari 2013

Gisteren heb ik weer mijn lievelingsstad Amsterdam bezocht. Ik vind het heerlijk om langs mijn favoriete winkels en markten te gaan op zoek naar leuke nieuwe spulletjes. Het liefst ga ik op een zaterdagochtend om zo via de Noordermarkt naar natuurdrogist Lavendula te gaan. De Noordermarkt sla ik nooit over wat betreft de biologische producten en de King Louie jurkjes. Ook zag ik dat er aan de Haarlemmerstraat een nieuwe vestiging is geopend van het biologische winkelketen Marqt. Heel fijn zullen we maar zeggen!
Omdat het gisteren zo vreselijk koud was ben ik iets langer dan gepland bij Lavendula binnen gebleven en heb me laten verleiden door de aankoop van drie Intelligent Nutrients producten die ik al heel lang op mijn verlanglijstje had staan. Alleen werd ik nu wederom op de proef gesteld omdat het assortiment verder was uitgebreid met de Pure Luxe lijn.

Intelligent Nutrients is opgericht door Horst M. Rechelbacher, een pionier op het gebied van persoonlijke verzorging en aromatherapie. In 1978 richtte hij de Aveda Corporation op en twintig jaar later verkocht hij het bedrijf aan Estée Lauder. Daarna richtte hij het bedrijf Intelligent Nutrients op waarbij schoonheid en gezondheid gebruikmakend van 100% veilige en non-toxische en organische ingrediënten centraal staan. Horst ontving een eredoctoraat in de Ayurveda voor zijn werk als aromatherapeut, parfumeur en Ayurvedisch arts.

“Everything we put in and on our bodies must be nutrilious and safe” The Intelligent Nutrients Team.

In eerste instantie viel ik voor de Certified Organic Styling Pommade en wilde ik ook graag de Harmonic Pure Luxe shampoo en conditioner kopen maar dit vond ik te duur. De Pure Luxe lijn is geschikt voor droog en beschadigd haar en ik denk dat het beter voor mijn haar zal zijn. Toch heb ik besloten allereerst een reisverpakking van de Harmonic shampoo en de conditioner te kopen om deze rustig uit te proberen, ook al is deze geschikt voor alle haartypen. Een blik op de ingrediëntenlijst deed me dit doen besluiten en een reisflacon van de Pure Luxe serie was (nog) niet bij Lavendula verkrijgbaar.

Wat beloven de shampoo, conditioner en de styling pommade voor mijn haar te doen?
Harmonic shampoo
: Anti-aging, rijk aan anti-oxidanten, creëert volumineus, super glad en niet pluizend haar en is daarnaast voedend tot op de hoofdhuid voor het haar, voor het lichaam en voor de geest. Vervaardigd zonder sulfaten, parabenen, siliconen, ethoxylaten, PEG, ftalaten en kunstmatige parfums.
Deze shampoo is ideaal voor elk haartype en ontdoet uw haar van dagelijkse vervuiling en onthult zo het haar in haar schoonste zuiverste vorm.
Ingrediënten: Water/Aqua, Natrium Methyl Cocoyl Tauraat, Glycerol, Dinatrium Coco-Glucoside Citraat, Behenyl Alcohol, Glyceryloleaat, Cocoglucoside, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Xanthaangom, Ethylpalmaat1, Mauritia Flexuosa (Morichepalm)1Fruitolie, Nigella Sativa (Zwarte Komijn)1,2 Zaadolie, Cucurbita Pepo (Pompoen)1,2 Zaadolie, Rubus Idaeus (Rode Framboos)1,2 Zaadolie, Vitis Vinifera (Rode Druif)1,2 Zaadolie, Vaccinium Marcocarpon (Veenbes)1,2 Zaadolie, Mentha Piperita (Pepermunt) Olie, Rosmarinus Officinalis (Rozemarijn)1 Bladerolie, Mentha Viridis (Groene Munt)1 Bladerolie, Menthol1, Elettaria Cardamomum (Kardemom)1 Zaadolie, Cinnamomum Zeylanicum (Kaneel)1 Schors Olie, Vanilla Planifolia (Vanille)1 Fruit (Natuurlijke Smaakstof), Rubus Idaeus (Rode Framboos Natuurlijke Smaaksoort)1, Gaultheria Procumbens (Bergthee) Bladerolie, Limoneen1,3, Linalool1,3, Kaliumsorbaat4, Natriumbenzoaat4, Citroenzuur, Tocoferol (Vitamine E)

Harmonic conditioner: Dit product is ideaal voor gebruik op elk haartype en maakt het haar perfect handelbaar en gehydrateerd zonder zwaar aan te voelen, anti-aging, rijk aan antioxidanten, creëert volumineus superglad en niet pluizend haar en daarnaast voedend tot op de hoofdhuid voor het haar, voor het lichaam en voor de geest. Vervaardigd zonder sulfaten, parabenen, siliconen, ethoxylaten, PEG, ftalaten en kunstmatige parfums.
Ingrediënten: Water/Aqua, Behentrimonium Chloride, Behenyl Alcohol, Glycerylstearaat, Tapioca Zetmeel, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Glycerol, Pentaclethra Macroloba (olieboom) Zaadolie, Calophyllum Inophyllum (Kamani)1 Zaadolie, Mauritia Flexuosa (Morichepalm)1 Fruitolie, Nigella Sativa (Zwarte Komijn)1,2 Zaadolie, Cucurbita Pepo (Pompoen)1,2 Zaadolie, Rubus Idaeus (Rode Framboos)1,2 Zaadolie, Vitis Vinifera (Rode Druif)1,2 Zaadolie, Vaccinium Marcocarpon (Veenbes)1,2 Zaadolie, Mentha Piperita (Pepermunt) Olie, Rosmarinus Officinalis (Rozemarijn)1 Bladerolie, Mentha Viridis (Groene Munt)1 Bladerolie, Menthol1, Elettaria Cardamomum (Kardemom)1 Zaadolie, Cinnamomum Zeylanicum (Kaneel)1 Schors Olie, Vanilla Planifolia (Vanille)1 Fruit (Natuurlijke Smaakstof), Rubus Idaeus (Rode Framboos Natuurlijke Smaaksoort)1, Gaultheria Procumbens (Bergthee) Bladerolie, Limoneen1,3, Linalool1,3, Kaliumsorbaat4, Natriumbenzoaat4, Citroenzuur, Tocoferol (Vitamine E)

Certified Organic Styling Pommade: Krijg de looks die je wilt zonder siliconen, plastics of chemische hars. Onze haarverzorging is goed voor het haar, onze gezondheid en de aarde.
* Brengt het haar in model, verfijnt krullen en temt pluizig haar.
* Deze flexibele en krachtige pommade voegt glans toe terwijl het voedt en vocht afstoot.
* Verzacht het haar en houdt losse plukken in bedwang terwijl het textuur creëert.
* Deze voedende formule op basis van tropische boters en oliën zorgt voor een ongelooflijke glans.
* Versterkt de look van het haar met natuurlijke textuur zoals krullen.
* Beschermt tegen hitte behandelingen zoals föhnen.
Vervaardigd zonder sulfaten, ethoxylaten, PEG, siliconen, parabenen, ftalaten, kunstmatige geurstoffen, giftige mineralen, propyleen glycol, plastic, synthetische oliën.
Ingrediënten: Ricinus Communis (Castor) Zaadolie, 1 Water/Aqua, Acacia Senegal Gum, 1 Bijenwax/Cera Alba, 1 Agave Emericana Bladerextract, 1 Cocos Nucifera (Kokos) Olie, 1 Cymbopogon Schoenanthus (Limoengras) Olie, 1 Cistus Ladaniferus Olie, 1 Citroensap Extract Schilolie, 1 Butyrospermum Parkil (Shea Boter), 1 Copernica Cerifera (Carnauba) Wax/Cera Carnauba, 1 Theobroma Cacao (Cacao) Zaadboter, 1 Simmondsia Chinensis (jojoba) Zaadolie, 1 Euterpe Oleracea (Acai) fruitolie, 1 Rosa Moschata (Rosehip) Zaadolie, 1 Nigella Sativa (Zwarte Komijn) Zaadolie 1,2 Cucurbita Pepo (Pompoen) Zaadolie, 1,2, Rubus Idaeus (Rode Framboos) Zaadolie, 1,2, Vitis Vinifera (Rode Druif) Zaadolie, Vaccinium Marcocarpon (Veenbes) Zaadolie, , 1,2, Limoneen, 1,3, Linalool, 1,3, Farnesool, 1,3, Benzylbenzoaat, 1,3, Eugenol, 1,3, Citroenzuur, 1,3, Tocoferol (Vitamine E)

1. Gecertificeerd organisch
2. Antioxidant intellimune®  seed oil complex
3. Van nature aanwezige component in mix van organische essentiële oliën

Vanmorgen heb ik voor het eerst de shampoo en conditioner gebruikt en ik vond het wel een prettige ervaring. Vooral de geurbeleving is erg fijn doordat ik de subtiele natuurlijke parfums ruik met een zweempje munt. In eerste instantie was ik wat huiverig voor dit ingrediënt omdat ik vermoedde dat het een ontvettende werking heeft. Volgens mij is dit niet waar en word het juist gebruikt om de doorbloeding van de hoofdhuid te stimuleren naast dat het heerlijk fris ruikt. De shampoo schuimt bijna niet, dit had ik al gelezen in de reviews die over dit product zijn geschreven en ook naar aanleiding van het gebruik van andere organic shampoos. Dit is in het begin eventjes wennen maar ik vind het niet vervelend. In ieder geval heb ik wel het gevoel dat mijn haar na het wassen schoon is en verzorgd aanvoelt.
Ook de conditioner bevat pepermuntolie en dat ruik ik meteen. De conditioner heeft een fijne wat lobbige textuur en is makkelijk in mijn haar te verdelen. Even laten inwerken en dan goed uitspoelen.
Na het wassen moet ik nog wel wat moeite doen om door mijn lange haar te komen maar wat opvalt is dat het haar heel snel droog is! Waarschijnlijk komt dit doordat er geen siliconen in zitten waardoor mijn pure haar goed aan de lucht kan drogen. Mijn haar is inderdaad zonder kroes en lijkt wat steiler dan daarvoor.
Tenslotte gebruik ik de pommade om het verdere kroezen tegen te gaan en het haar wat meer textuur te geven. Ik vind de pommade echt fantastisch! Het ruikt zo ontzettend lekker naar citrusvruchten waar ik zo vrolijk van word. Ook heb ik nu eindelijk eens het gevoel iets goed te doen voor mijn haar terwijl ik het van stylingsproducten voorzie.
Vandaag ziet mijn haar er mooi glanzend uit. Het haar lijkt wel wat gladder en daardoor is er wel wat minder natuurlijke slag. Dit kan natuurlijk ook komen door het extreme koude weer . Mijn haar voelt heel glad, zacht en sterk aan en ik hoop dat dit effect gedurende de week blijft. Ik ben blij kennis te hebben gemaakt met alvast een paar producten van Intelligent Nutrients en misschien dat ik binnenkort de full-size producten ga aanschaffen met in mijn achterhoofd de Pure Luxe lijn voor droog en beschadigd haar want daar blijf ik onbetwist nieuwsgierig naar.

Alle producten van Intelligent Nutrients zijn glutenvrij, veganistisch en om op te eten, dus geheel veilig. Verder is het belangrijk om te vermelden dat de producten van Intelligent Nutrients op duurzame wijze worden geproduceerd en zijn gecertificeerd door het Soil Association Organic Standard Certificaat.
Voor meer informatie wil ik jullie verwijzen naar de fijne uitgebreide website van Intelligent Nutrients Benelux.
De Certified Organic Syling Pommade (130ml) kost €29,00 en de Harmonic shampoo en conditioner €7,25 (60ml)

1 Comment

  • Reply Agnetha 2 februari 2013 at 16:02

    Deze zien er wel heel erg mooi uit! Lijken mij ook wel heel erg fijn.

  • Leave a Reply

    CommentLuv badge