Green Beauty

Meisje Hip test de lipstick van Zao Natuurlijke Cosmetica

6 november 2012

Een tijdje geleden heb ik een artikel geschreven over de fijne webshop Bio Mooi en over de lipstick die ik heb mogen ontvangen. De afgelopen periode heb ik deze matte lipstick getest en vind het erg leuk om mijn bevindingen weer te geven. Ik gebruik erg graag matte lipsticks en ik ben benieuwd of deze natuurlijke lipstick de test kan doorstaan. Dat het een mooie donkerrode kleur betreft spreekt alvast een beetje in haar voordeel.

De verzorgende make-up producten van Zao

 • De make-up producten van Zao bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten, waarvan een aantal van biologische oorsprong en Fairtrade;
 • Alle poeders zijn geheel vrij van talk;
 • De producten bevatten geen ingrediënten uit de petrochemische industrie;
 • De producten van Zao bevatten geen conserveringsmiddelen, dus geen parabenen, phenoxythanol, minerale olie, paraffine, polysorbaat, EDTA, BHT en BHA;
 • Bevatten ingrediënten met een hoog gehalte aan essentiële vetzuren die de vrije radicalen tegen gaan zoals Ginko Biloba bladextract, Aloë Vera, Carnaubawas, Granaatappelboter en Shea boter;
 • Remineraliserend: bamboe stam poeder met een hoog niveau van silica (75%), noodzakelijk voor de elasticiteit van de huid;
 • Antibacterieel: micro-zilver als natuurlijk conserveermiddel voor het product is ook antiseptisch voor de huid;
 • Geen enkel ingrediënt of eindproduct is getest op dieren;
 • Ecocert en Cosmebio gecertificeerd.

En nu de lipstick test!Ik heb de matte lipstick met kleurnummer 464 donkerrood getest en het eerste dat natuurlijk opvalt is de mooie duurzame en verzorgde verpakking. De lippenstift zit verpakt in een hoes van ongebleekte katoen met leuke magenta details zoals het koordje en het merklabeltje. De lipstick zelf zit verpakt in een huls gemaakt van bamboe. ( Alle make-up producten van Zao hebben een milieu vriendelijke verpakking van bamboe ) Tevens zijn er van alle make-up producten navulverpakkingen waardoor je ook een beetje mee helpt het milieu te sparen.

De lipstick is prachtig diep rood van kleur. In eerste instantie schrok ik een beetje omdat ik vermoedde dat deze een tikje te donker zou zijn voor mijn redelijk lichte huidtint. Maar goed, niet bang voor een rode kleur ben ik de lipstick gaan gebruiken en was toch wel verrast.
Ik zou de lipstick niet mat willen noemen maar meer ‘satin’ , dus voor degene die echt van matte lipsticks houden zonder glans en een tikje aan de droge kant is deze misschien niet geschikt. Maar goed, dat de lipstick van Zao andere fijne voordelen heeft is ook zeker het vermelden waard.

 • De lipstick heeft een prachtige natuurlijke rode kleur die zeker niet kunstmatig of te nadrukkelijk aanwezig is.
 • Naast dat deze lipstick een mooie kleur geeft blijft hij ook nog eens heel erg lang zitten en gaat hij niet in de lijntjes van de mond kruipen.
 • Tenslotte merk ik de verzorgende eigenschappen van de lipstick op waardoor mijn lippen de hele dag verzorgd aanvoelen.


Ingrediënten:
Ricinus communis (castor) seed oil*, cera alba(beeswax)*, hydrogenated olive oil stearyl esters, decyl sunflower esters, prunus armeniaca kernel extract(hydrogenated apricot kernel oil, hydrogenated apricot oil unsaponifiables, prunus armeniaca (apricot) kernel oil unsaponifiables, prunus armeniaca (apricot) kernel oil), lauryl PCA, butyrospermum parkii (shea) butter*, olea europaea (olive) fruit oil*, glycine soja (soybean) oil*, theobroma cacao (cocoa) seed butter*, triticum vulgare (wheat) germ oil*, myristoylpullulan, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil*, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*, elaeis guineensis (palm) butter*, punica granatum (pomegranate) fruit extract*, aqua(water), silver (CI 77820), citrus paradisi (grapefruit) fruit extract, alcohol denat., maltodextrin, parfum(fragrance), linalool, limonene. MAY CONTAIN +/-: CI 77891 [titanium dioxide], CI 77491 [iron oxides], CI 77492 [iron oxides], CI 77499 [iron oxides], CI 77019 [mica], alumina, sodium riboflavin phosphate, CI 77718 [talc], CI 77510 [ferric ferrocyanide], CI 77007 [ultramarines]. 100% natuurlijke ingrediënten 40% van de ingrediënten zijn uit biologische teelt * ingrediënten uit biologische teelt

Meisje Hip concludeert:
Zoals jullie op beide foto’s kunnen zien is de lipstick niet zo donker als deze er in de huls uit ziet. Eenmaal aangebracht is het een mooie warme rode kleur met een hele lichte goudkleurige shimmer er in verwerkt. Het enige nadeel vind ik dat de lipstick niet zo lekker ruikt of smaakt maar persoonlijk vind ik dit niet zo’n groot probleem. Het is een ideale kleur voor zowel overdag tijdens het werk als ook voor een feestje. De ingrediënten van deze lipstick zien er heel erg goed uit en ik raak er ook enthousiast door. Het maakt me nieuwsgierig naar de andere producten van Zao. Dat de lipstick niet zo mat is als ik had verwacht vind ik al lang geen probleem meer.
Nieuwsgierig geworden naar deze lipstick of naar de andere make-up producten van Zao check dan de webshop van Bio Mooi. De lipstick kost €14,90 (3,5 gram).

2 Comments

 • Reply Babs IJkelenstam 6 november 2012 at 22:49

  Prachtige kleur!

 • Reply Claudia 22 november 2012 at 16:49

  Mooie kleur en weer een merk op de wishlist gezet 😉

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge