Green Beauty

Meisje Hip test Tecna shampoo en conditioner

14 september 2012


Ik ben wel gezegend met een dikke bos haar, alleen door het vele blonderen is mijn haar toch wel beschadigd. Omdat ik regelmatig via Twitter laat weten dat ik met mijn handen in het haar zit omdat het weer gaat kroezen of veel te droog aanvoelt, ontving ik een berichtje van Richard Bindels, eigenaar van Green Company met de vraag om Tecna haarproducten uit te testen. Dat laat ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen en zo kreeg ik een pakketje toegestuurd met daarin drie verschillende producten die mijn haren weer in goede conditie zouden brengen.

Tecna Haircare ‘the natural company’
Dit Italiaanse haarverzorgingsmerk is ontstaan in 1995, Tecna producten zijn ecologisch en ergonomisch gecontroleerd dankzij de samenstelling van de ingrediënten van organische origine.
De missie van Green Company om Tecna producten te verkopen en te promoten is om zorg te kunnen dragen voor de schoonheid en de integriteit van de haren. In contact komen met een nieuwe ecologische filosofie, met één gemeenschappelijk doel: het plezier van het welzijn.
Het credo van Green Company: ‘ondernemers en consumenten die investeren in een schonere toekomst en een bewust leven, met behoud van comfort, luxe en zelfs een vleugje glamour doen aan puurzaamheid’.

Hoe zijn de Tecna haarproducten in het gebruik?
De producten die ik als eerste heb ontvangen waren afkomstig uit de Enzym Therapie lijn en bedoeld om mijn beschadigde haar door middel van het toegevoegde enzym Q10 weer nieuw leven in te blazen.  Ik moest een drie-stappen plan volgen en dit ongeveer twee weken volhouden. Helaas werden mijn haren wat stug en hard door deze proteïnen en ben ik met deze kuur gestopt. Vervolgens kreeg ik netjes een shampoo en een conditioner opgestuurd na overleg uit de nutritherapie ( IPRO ) serie. Ook deze lijn is geschikt voor droog en beschadigd haar alleen bestaat deze uit ingrediënten  zoals karitéboter, essentiële proteïnen en botanische extracten van hazelnoot, kokospalm en grote klis om buitengewone natuurlijke bescherming te kunnen bieden aan de haarlengten.

De shampoo en de conditioner ruiken heel lekker, dat is het eerst wat mij opvalt. A little goes a long way doordat de shampoo zo geconcentreerd is heb je er weinig van nodig. Nadat de shampoo goed is uitgespoeld breng ik de conditioner aan  om deze na ongeveer een inwerktijd van 3 a 5 minuten weer uit te spoelen.
Ik droog mijn haren altijd door ze lang onder een handdoek te laten zitten, zo voorkom ik al wrijving en ik kan mijn haren ook altijd met een hele grove kam uit. Mijn haren zien er mooi glanzend uit en met de natuurlijke slag die ik van mezelf heb voelt het haar fijn aan. De flacons zijn mooi vormgegeven en handig in het gebruik.

Ingrediënten  Tecna Nutritherapie Cleanser:
INCI: aqua ( deionized water ), TEA Lauryl Sulfate, lauramidoropyl betaine, lauramidopropyloxyde, poliquaternium-7, cocamide dea, cocamide mea, hydroxybutylmethylcellulose, disodium edta, methylchloroisothiazolinone, isothiazolinone, citric acid, aloe barbadensis ( aloe vera extract ) shea butter ( butyruspermum parkii ) hydrolized silk, parfum ( fragrance ) benzyl alcohol, ammylcinammyl alcohol, hexyl cinnamate, benzyl cinnamate, cinnamyl alcohol, cinnamal, anise alcohol, citronellol, geraniol, hydroxycitronellal, methyl 2-actyonate, benzyl salicylate, benzyl benzoate, amyl cinnamal, alpha isqmethyl ionone, hydroxyisoexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, farnasol, citral, D-limonene, Linalool, Butylphenyl methylpropional, Evernia furfuracea, Evernia prunatri, Coumarin, Eugenol, Isoeugenol.

Meisje Hip concludeert:
Hoewel de producten van Tecna geinspireerd zijn op de natuur, prefereer ik liever de producten van Natulique. Dit merk is ook exclusief verkrijgbaar bij Green Company en is wel een haarverzorgingsmerk op basis van bijna uitsluitend natuurlijke ingredienten. Ook zijn de producten van Natulique Ecocert gecertificeerd. Ondanks dat Tecna een haarkleuringsprogramma heeft samengesteld zonder het kwalijke ammoniak ben ik niet voldoende overtuigd. Voor mij spreekt de INCI lijst voor zichzelf en zijn er ingrediënten die ik liever niet in een haarverzorgingsproduct wil vinden dat claimt een ecologische en organische visie te hebben. Voor mij zijn de meest in het oog springende ingrediënten: TEA Lauryl Sulfate, Methylchloroisothiazolinone ( conserveringsmiddel ), Benzyl Benzoate en Cocamide DEA en MEA. Doordat deze stofjes irriterend kunnen zijn ben ik extra alert omdat ik gevoelig ben voor eczeem en allergische reactie’s, en wil ik het risico hierop volledig uitsluiten.
Ik kan mij helemaal vinden in het Credo en de missie van Green Company om bedrijven bewust te maken van een duurzame en ecologische levensstijl met zelfs een vleugje glamour, maar ik vind het jammer dat de keus is gevallen op de producten van Tecna. Voor mijn gevoel horen deze er niet in thuis. Er zijn genoeg andere gecertificeerde haarverzorgingsmerken die daar veel beter aan zouden kunnen voldoen.
De andere merken die Green Company in haar portfolio heeft zoals Natulique en Paul Penders sluiten naadloos bij deze bewuste levensstijl aan en zouden me enthousiaster gemaakt hebben.

Green Company heeft haar eigen webshop waar je de producten van Tecna, Natulique en Paul Penders kunt bestellen. De service is echt heel erg goed en heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen, laat dan gerust een reactie achter op mijn website.

Misschien ook leuk om te lezen: Debbie test Paul Penders huidverzorgingsproducten voor Beautyjournaal.

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge