Green Beauty Inspiration

Meisje Hip shopt in Duitsland

15 juli 2012

Ik breng redelijk vaak een bezoek aan biologische winkels in Duitsland. Dit vanwege het enorme uitgebreide aanbod van natuurlijke cosmetica en natuurlijk ook voor de levensmiddelen. Voor mij is het telkens weer een verademing om zo’n ruim aanbod te zien.
Vandaag ging ik in eerste instantie om te kijken welke producten ik nu kan gebruiken om mijn hoofdhuid en eczeem te verzachten en te verminderen. Ik had veel gelezen en gehoord over de medicinale lijn van Dr. Hauschka en de Neem haarolie ervan. De Neem haarolie heb ik gekocht en ook heb ik een paar samples gekregen van de Dr. Hauschka medicinale crème. De klachten van mijn hoofdhuid zijn nu de belangrijkste en ik zou erg blij zijn als dat nare verbrande gevoel verdwijnt. Voor diegene die dit bericht voor het eerst lezen; ik heb vorige week een allergische reactie gehad van waarschijnlijk shampoo of haarverf. Daardoor ontstond er netelroos in mijn gezicht en was mijn hoofdhuid zwaar aangedaan. Een verbrand gevoel, pijn, koorts en jeuk.
Nu zijn deze klachten al een heel stuk minder geworden maar ik heb het gevoel dat mijn hoofdhuid nog steeds gespannen en geïrriteerd is. Vandaar dat ik mijn best heb gedaan om de juiste natuurlijke producten te vinden.De Neem haarolie ga ik twee keer per week als een kuur gebruiken. S’ avonds masseer ik de olie met mijn vingertoppen op mijn hoofdhuid. Ik ga er mee slapen en de volgende dag was ik de olie er weer uit. Ik ben benieuwd of mijn hoofdhuid weer prettig aan gaat voelen, ik verwacht natuurlijk van wel!

De Dr. Hauschka Medicinale crème gebruik ik ook s’ avonds waar de uitslag nog zit. Op mijn voorhoofd, achter mijn oren en in mijn nek. Ik verwacht ook dat deze crème de huid zal verzachten en herstellen. Gelukkig gaat het nu al een stuk beter!


Meisje Hip zou Meisje Hip niet zijn als ze natuurlijk ook nog andere leuke dingen opmerkt. Zo ben ik fan van het natuurcosmetica merk Benecos. Deze zachtroze kleur vond ik zo schattig en past overal bij. Cute! Ik zal de komende tijd nog een paar foto’s van dit lakje maken;-)
De Lavera mineral blush is een LE en ik vond deze zo mooi! Ik heb een zwak voor koraal roze kleuren. De blush heet ” Lovely Peach ” en ziet er prachtig uit. Foto en review volgen snel…..
Voor natuurlijke haarproducten heb ik een zwak. Nu zag ik deze leave-in conditioner van Logona en werd nieuwsgierig! In ieder geval weer genoeg producten om uit te testen en te reviewen tijdens mijn vakantie.

Ik ben wel benieuwd of jij wel eens natuurlijke cosmetica koopt bij de biologische winkel of reformzaak?

2 Comments

 • Reply Liv 15 juli 2012 at 17:34

  oh oh ik hoop echt dat je iets aan de dr.hauschka producten hebt! ik heb ze allemaal thuis en ben er erg positif over.. maar goed ik had ook nooit zo’n extreme reactie/ eczeem. Wel kan ik je beloven dat de haarolie je haar erg mooi maakt 🙂 Liefs, liv

  • Reply Meisje Hip 15 juli 2012 at 17:37

   Dank je wel! Ik ga het in ieder geval twee keer per week proberen. Heb het idee dat deze olie toch iets milder is dan de haarolie van Khadi.

  Leave a Reply

  CommentLuv badge