Green Beauty

Keratine softlaser behandeling bij Instituut Haar & Gezondheid Amsterdam

29 mei 2012

Afgelopen zaterdag onderging ik een keratine softlaser behandeling bij Dianne te Mebel, eigenaresse van Instituut Haar & Gezondheid te Amsterdam. Als eerste kapsalon in Nederland biedt Dianne deze keratine behandeling aan in combinatie met het gebruik van softlaser therapie. Aangezien mijn haren onder invloed van verschillende factoren flink te lijden hebben gehad en dus in een slechte conditie verkeren, zag ik deze behandeling met een glimlach tegemoet. Al eerder heb ik bij Dianne een plantaardige kleuring ondergaan en ook van deze bijzondere ervaring heb ik in dit artikel uitgebreid verslag gedaan.

Wat houdt een softlaser behandeling in?
Een softlaser behandeling helpt om dunner wordend en futloos haar weer gezond te maken en de haargroei te bevorderen. Deze uit Amerika afkomstige therapie maakt in sommige gevallen een medische ingreep zoals een haartransplantatie overbodig. Tom Cruise is één van de celebraties die ook gebruik maakt van deze vorm van haartherapie. De softlaser geeft het haar weer de stimulans om te groeien dankzij de 60 laserpuntjes. Laserlicht dringt 3mm de hoofdhuid in en geeft een haarzakje een prikkel om weer te gaan groeien.

Tijdens de keratine behandeling wordt er gebruik gemaakt van een haarmasker op basis van keratine, arganolie en vitamine E. Door het gebruik van de softlaser dringen de werkzame stoffen diep in de haarvezel en sluiten de haarschubben zich waardoor de voedingsstoffen in het haar worden opgenomen en voor een langere tijd in het haar aanwezig blijven.

Samengevat zijn de voordelen van een keratine behandeling met softlaser therapie:

 • Geen verdere overmatige haaruitval meer.
 • Stimuleert de groei van het nog aanwezige haar.
 • Geeft een verdikking van het haar.
 • Helpt de bloedcirculatie van de hoofdhuid te activeren
 • Geeft het haar weer een opkikker.
 • Is ideaal voor moe en geverfd haar

De doelstelling voor mij was om mijn haar weer een gezonde boost te geven en het gezonder te maken. Of dit gelukt is kun je op de volgende foto’s zien en zelf beoordelen.


Door het vele chemische kleuren ( blonderen ) en mijn abonnement op de kappersschool is mijn haar in de loop van de tijd flink beschadigd. Zo zijn de bovenste haartjes afgebroken door een te intense blondering en gaan deze vooral tijdens vochtig weer kroezen. Ook merk ik dat mijn haren ondanks dat ik vind dat ik ze goed verzorg, veel uitvallen. Meer dan dat ik gewend ben. Hopelijk kan de softlaser ook voor deze haarproblemen een oplossing bieden.

Dianne brengt lok voor lok het haarmasker aan op het haar waarna ze het heel statig in mooie golfjes heeft gekamd. Daar had ze nu net eventjes zin in! Het haarmasker wordt een beetje hard, dit komt door de keratine die er in zit. Keratine is een zeer sterk lichaamseigen eiwit dat een belangrijke component vormt in de huid, haren, nagels en tanden. Haar bestaat van nature uit drie bestanddelen: keratine, vocht en mineralen. Onderzoek heeft aangetoond dat haar bij gebrek aan keratine water als het water opzuigt waardoor het zwaarder wordt en hierdoor haar elasticiteit en volume verliest. Haar neemt daarentegen makkelijk vocht op maar met keratine is dit anders, de softlaser helpt het haar de keratinemoleculen makkelijker opnemen.


Ik heb ongeveer een kwartier onder de softlaser gezeten waardoor het keratine masker haar werk goed kon doen. Het apparaat ziet er wat vreemd uit maar je voelt er helemaal niets van! Het wordt niet warm en doet stilletjes haar werk.

Het masker wordt gewoon lekker uitgespoeld met water. Daarna wordt mijn haar mooi geföhnd en al na het eerste drogen zie ik een opmerkelijk verschil. Ik heb nog nooit zulk haar gehad! Mijn haar ziet er gezond uit en is veerkrachtig en bouncy. Wauw! Net zoals je wel eens in reclames van bepaalde shampoos ziet lijkt het alsof mijn haar weer danst. Een heel prettig gevoel is dat. Het enige is, dat mijn slag is verdwenen en dat mijn haar stijl is. Daarentegen glanst het als nooit te voren. De keratine blijft ongeveer twee weken in het haar en ook is het verstandig het haar niet zo vaak te wassen. Zo heb ik er ook veel langer plezier van. Over een paar weken ga ik terug naar Dianne om mijn haar nog eens te laten behandelen.
Een keratine behandeling met softlaser kost nu ter kennismaking €65,00 en is haar prijs meer dan waard! Want tenslotte is ” haar het sieraad van elke vrouw”.

Voor meer informatie kun je de website raadplegen van Instituut Haar & Gezondheid. Het telefoonnummer is 020-4272477.

10 Comments

 • Reply Babs IJkelenstam 29 mei 2012 at 21:44

  WAUW! 😯

 • Reply Babs IJkelenstam 29 mei 2012 at 21:49

  Mooi haar en wat een mooi huidje heb je toch!

 • Reply Bianca 29 mei 2012 at 21:49

  Woaw! Je haar ziet er geweldig uit na die behandeling!!

 • Reply berna 29 mei 2012 at 21:49

  wat een leuk stukje….je haar ziet er prachtig uit…idd je “slag” is weg…das even wennen, de prijs van behandeling valt reuze mee…jammer dat Amsterdam voor mij toch net ff te ver is om even mijn haar te laten doen, maar wie weet wanneer ik gekke bui heb !

 • Reply Fleur 29 mei 2012 at 23:09

  Je bedoelt ‘het sieraad van elke vrouw’ (niet de sieraad) =) Mooi om te zien dat het je haar zo goed heeft gedaan!

 • Reply Meisje Hip 30 mei 2012 at 06:04

  @Fleur, dank voor je reactie en opmerking, ik heb het meteen gewijzigd. 😀

 • Reply wendela 30 mei 2012 at 19:17

  Dat ziet er heel erg mooi uit! Ik heb zaterdag de potjes zien staan bij Dianne, wie weet voor een volgende keer. Weet jij trouwens of er siliconen inzitten in het haarmasker?

  groetjes,
  wendela

  • Reply Meisje Hip 30 mei 2012 at 20:41

   Hallo Wendela, ik denk dat er wel ( plantaardige ) siliconen in het haarmasker zitten. Maar voor de zekerheid kun je het beste even met Dianne contact opnemen. Succes!

 • Reply Rieneke Steeghs 30 mei 2012 at 21:12

  Wat ziet je haar er mooi uit! Arganolie, hoe kan het ook anders 😉 😀

  Mooie statige golfjes ook inderdaad, hihi! Prachtig eindresultaat, kan me voorstellen dat je er blij mee bent!

 • Reply Liv 30 mei 2012 at 21:50

  Idd WOW! Je haar ziet er prachtig uit, maar ik ben toch benieuwd hoe je haar eruit ziet zonder stijl te föhnen? Is het nog steeds glad,zonder slag (die ik eigenlijk juist zo mooi aan je haar vond) en met deze enorme glans?) Ook ben ik benieuwd of de keratine daadwerkelijk puur uit keratine, arganolie en vitamine E bestaat. dus of het echt helemaal natuurlijk is?
  Dikke liefs, Liv

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge