Green Beauty

Lovea Bio Huid en Haar Verzorging

18 mei 2012


Zoals jullie misschien via Twitter hebben kunnen lezen was ik een aantal dagen geleden in het Belgische Luik om lekker van een lang weekend weg te genieten. Natuurlijk hoort daar ook een bezoek bij aan de drogisterij om naar nieuwe natuurlijke cosmetica te speuren. En ik heb fantastische producten gevonden!
In een eerder artikel heb ik jullie kennis laten maken met de natuurlijke zonnecosmetica van het Franse natuurcosmetica merk Lovea Bio. Natuurlijk was ik naar aanleiding van dit nieuws ook zeer benieuwd naar de andere producten uit haar collectie!  Want naast de zonnecosmetica heeft dit merk ook zeer aantrekkelijke huid en haarverzorgingsproducten.
Tijdens een wandeling door de stad viel mijn oog op drogisterij DI, en natuurlijk moest ik daar even naar binnen. Heel erg blij verrast werd ik, omdat er het totale assortiment van Lovea Bio werd verkocht! Uiteraard heb ik een aantal producten aangeschaft. Kwalitatief hoogwaardige en gecertificeerde natuurcosmetica voor een drogisterij prijs, heel fijn vind ik dat! Naast de gehele collectie van Lovea Bio heeft drogisterij DI ook een uitgebreide UNE make-up collectie. Helaas heeft UNE het in Nederland niet gered en is het vrijwel uit alle winkels verdwenen wat ik erg jammer vind, maar in Luik kon ik mijn hartje ophalen!

De belofte van Lovea Bio: ” Al onze schoonheidsproducten van Lovea Bio worden door Ecocert biologisch gecertificeerd en door Cosmebio gelabeld “.

 • Geen parabenen
 • Geen kleurstoffen
 • Geen siliconen
 • Geen fenoxyethanol ( synthetisch conserveringsmiddel, kan irritaties veroorzaken aan de ogen, huid en luchtwegen )
 • Geen PEG ( polyethyleenglycol, chemisch oplosmiddel, irriterende stof )
 • Geen nanodeeltjes ( verbeteraar: titaandioxide, silica en zinkoxide )
 • Geen parfum

Dat klinkt allemaal goed vinden jullie ook niet? Ik moest mij beheersen en uiteindelijk heb deze fijne spulletjes gekocht. Natuurlijk heb ik al een aantal producten hiervan uitgeprobeerd en het resultaat vind ik veelbelovend! Mijn reviews over de Lovea Bio producten volgen spoedig.

Lovea Bio Argan Shampoo voor dof en futloos haar:
De Glans shampoo Lovea Bio is verrijkt met versterkende biologische arganolie. Geeft opnieuw vitaliteit en kracht aan dof en futloos haar. €3,99 200ml.
Lovea Bio Argan Conditioner voor dof en futloos haar:
De Glans conditioner Lovea Bio is verrijkt met versterkende biologische arganolie. Zorgt voor gemakkelijke ontwarring en geeft nieuw leven aan dof en futloos haar. €4,49 150ml.
Lovea Bio Karité voedend masker:
Het voedend masker Lovea Bio is verrijkt met verzachtende Karité boter. Het voedt en herstelt droog, beschadigd of frizzy haar. €6,99 300ml.
Lovea Bio Herstellende Bodylotion:
De hydraterende bodymilk Lovea Bio is verrijkt met Monoi uit Tahiti, hydrateerd en verzacht de normale huid. De vloeibare en lichte textuur dringt onmiddellijk door. Uw huid wordt soepel, zacht en subtiel geparfumeerd. €5,99 200ml.
Lovea Bio Zonnebrandspray Factor 20:
Droge olie, waterafstotend factor 20. Met Monoi olie uit Tahiti. Verzorgt en beschermd de huid met een delicaat parfum. €8,49 200ml.


Ik ben erg benieuwd naar de producten van Lovea Bio. Helaas zijn momenteel alleen de zonnebrand producten verkrijgbaar bij de Tuinen, Vitaminstore en de Etos. Ben je een keertje in België dan zou ik beslist een kijkje nemen bij de leuke DI drogist die sowieso  “groene” cosmetica een warm hart toedraagt en stimuleert. Wil je de huid en haarverzorgingslijn van Lovea Bio toch liever online bestellen dan kan dit bij de Engelse Webshop MyPure.

2 Comments

 • Reply hendrikus 30 juli 2014 at 14:44

  DE GECOATE NANODEELTJES VERSUS DE ”GEWONE” NANODEELTJES-
  de misleiding van Lovea en hun gecoate nanodeeltjes:

  Zo natuurlijk is die Lovea niet in elk geval, en al helemaal niet 100%! Dankzij de GECOATE nanodeeltjes die zij toepassen. En het Lovea-website openingstekstje op internet is prachtig misleidend en dat hun merk OFFICIEEL niet valt binnen de officiele nanotechnologie en officiele EU- wetgeging vanaf voorjaar 2014, maar dat is misleiding, misleiding, misleiding!!

  Zelfs het RIVM wijst ons al op de gevaren van de nanodeeltjes….!! Tonnen per dag verdwijnen er aan nanodeeltjes in ons (drink)water. En t gros doet daar gewoon aan mee door dergelijke produkten te kopen als consumenten! Met alle risico’s van dien voor mens, dier en milieu.

  We worden misleid wanneer fabrikanten zeggen dat nanodeeltjes van nature in de natuur voorkomen. Ja dat is zo, MÁÁR de nanodeeltjes die ze in labs maken zijn van een héél andere structuur dan die in de natuur voorkomen! Lavera en lovea zijn beide cosmeticamerken die dergelijke argumenten aanvoeren.
  Lovea geeft nog als extra argument dat ze per definitie nooit willen werken met chemische filters. En dat ze dáárom kiezen voor 100% natuurlijk en dus óók voor nanodeeltjes waarvan de ingredienten van de nanodeeltjes geheel natuurlijk zijn. Ja dat klopt, hun nanodeeltjes zullen 100% natuurlijk zijn qua ingredienten en ook zelfs de coating is inderdaad 100% natuurlijk, máár mensen, hoe je het ook wend of keert, de kern van het gecoate nanodeeltjes blijft een nanodeeltje waarmee is geklooid in een lab!
  De stoffen die zij gebruiken zijn in een laboratorium in elkaar geknutseld, waardoor atomen veranderen en daardoor ineens kan een natuurlijk produkt tóch toxisch worden….dus blijft kritisch en laat je niet snel misleiden.

  steeds meer fabrikanten, ook reguliere fabrikanten zullen dalijk onder druk van de massa de nanodeeltjes gaan coaten, wánt mensen, de fabrikanten kunnen zo de wet ontlopen! Want de fabrikanten zijn énkel verplicht sinds april 2014 om er Nano op te zetten als het niet gaat om een gecoate vorm. Met andere woorden: Gaat het om een gecoate nanovorm, dan is er geen verplichting dit te hoeven vermelden op de verpakking!!! Veel fabrikanten gebruiken dan prachtige woorden om in verdekte termen dan net te doen lijken alsof er geen sprake is van het coaten van nanodeeltjes. Daarentegen mogen fabrikanten die hun nanodeeltjes coaten niet claimen dat ze nanovrij zijn. Maar verplichte etikettering blijft dus uit.
  Zeker de nanovorm in een sprayvorm zoals Lovea doet is helemaal uit den boze! zie waarschuwing rivm!

 • Reply Nieuwe Lovea Nature Hair & Body producten op basis van 95% natuurlijke ingrediënten ♥ | Mooi van Koosje 25 augustus 2014 at 19:26

  […] haar-en bodyproducten. Ik heb al een aantal jaren geleden in het Belgische Luik een aantal van haar producten gekocht en ik vond ze erg fijn, in Nederland is de zonnelijn van Lovea Bio al een tijdje geleden […]

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge