Green Beauty

Benecos Natuurlijke Nagellak voor de Kerst!

22 december 2011

In Düsseldorf wil ik altijd graag naar een Bioladen omdat ze daar een ruime collectie hebben aan natuurlijke make-up en verzorgingsproducten. Ik word daar namelijk erg blij van!

Een tijdje geleden, tijdens een eerder bezoek aan Düsseldorf had ik al eens de display van Benecos gezien maar me er niet verder in verdiept. Nu wel en ik heb er maar meteen (stiekum)  een foto van gemaakt. Destijds mocht ik geen foto’s maken van de mooie producten maar nu zag ik mijn kans schoon!

Benecos is een Duits natuurcosmetica merk met heel veel verkooppunten in dat land. Het heeft een chique, moderne en Urban uitstraling en is heel goed betaalbaar.
Tijdens mijn bezoek aan Düsseldorf heb ik alleen een “baked blush” gekocht (daarover een andere keer meer). Een paar dagen geleden was ik in Kleef en daar verkopen ze alleen de nagellakjes van Benecos in de Bioladen. Omdat deze nagellakjes geen schadelijke stoffen bevatten was ik erg nieuwsgierig naar het gebruik en het resultaat ervan!

Benecos draagt het BIDH keurmerk en de nagellakjes bevatten geen formaldehyde, toluene, phtalaten en campher. Deze ingrediënten kunnen irritaties veroorzaken en zijn stuk voor stuk chemisch en giftig. Ik gebruik op mijn vingernagels eigenlijk nooit nagellak omdat ik de geur niet kan verdragen en ik ook snel irritaties krijg aan mijn ogen. Maar ik vind het wel heel erg leuk staan en ook de kleuren dagen me uit. Maar ja, is een natuurlijke nagellak dan een fijn alternatief?

Dit is voor mij de eerste keer dat ik een nagellak swatch laat zien. Op de foto is te zien dat de kleur “vintage red” een beetje misleidend is. In de flacon lijkt het rood maar op mijn nagels is het diep roze-rood. Wel een mooi kleurtje hoor! De nagellak is dun van structuur maar dekt wel in een laagje en droogt heel snel op. De nagellak is prettig aan te brengen door het lange zachte smalle kwastje. Het is echt een fijn lakje in het gebruik. Ik heb de nagellak nu een dag gedragen en het zit er nog redelijk goed op. Ik zou wel aanraden twee laagjes aan te brengen voor een wat meer dekkend resultaat. Ik ben blij met dit lakje voor de komende Feestdagen! In Nederland is dit nagellakje van Benecos online te bestellen voor €6,99 bij de webwinkel Biocosmetica.

Zou jij kiezen voor een natuurlijke nagellak? Ik ben er wel benieuwd naar. Laat gerust een reactie achter op meisjehip!

3 Comments

 • Reply Sophia - More4Cosmetics.nl 23 december 2011 at 12:49

  Mooie review. Wij hebben deze nagellak ook ook hoor, in 3 mooie tinten. http://www.more4cosmetics.nl/benecos-benecos-nail-polish-vintage-bdih-p-1632.html Het is fijn dat je alle trendy lampjes kunt afwisselen met vriendelijker spul, dus ik zeg doen! En kijk dan ook naar de remover die je gebruikt.

 • Reply Sophia - More4Cosmetics.nl 23 december 2011 at 12:51

  Lampjes = lakjes

 • Reply femke 29 december 2011 at 19:03

  Ik heb er ook 1 en ben zeer verrast door de houdbaarheid en kleurdekking. Blijft bij mij veel beter zitten als gewone nagellak. Snap niet waarom er toch van die rommel in gedaan word. Natuur make-up is gewoon zoveel beter en gezonder, ik hoop het over een tijdje ook te mogen verkopen, maar eerst alleen de gezicht make-up en verzorging!

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge