Green Beauty

Plantaardige haarkleuring bij Salon Haar en Gezondheid

30 november 2011

Soms heb je van die momenten dat alles klopt. Een tijdje geleden had ik ook zo’n moment toen ik in contact kwam met Dianne te Mebel, eigenaresse van Salon Haar en Gezondheid te Amsterdam.

Bij haar mocht ik een plantaardige haarkleuring ondergaan en laat ik dit nu net al een tijdje op mijn verlanglijstje hebben staan! Mijn haar is lange tijd geblondeerd, eerst met een percentage van 12% waterstofperoxide en later toch nog met een percentage van 6%. Omdat ik een droge haarstructuur heb en mijn haar veel onder deze kleuringen lijdt en het natuurlijk ook niet zo gezond is wou ik al lange tijd wat anders, maar wat precies en waar?

Blij en verwachtingsvol ben ik naar Amsterdam afgereisd om deze ervaring te mogen beleven en ik kan nu al zeggen dat ik er helemaal geen spijt van heb, integedeel! Lees daarom snel verder…….

Dianne te Mebel, al bijna tien jaar eigenaresse van Salon Haar en Gezondheid heeft een reguliere kappersopleiding genoten maar liep al snel vast op de chemische kleuringen die zij moest gebruiken.
Mede door haar liefde voor de natuur en alles wat groeit en bloeit is zij op onderzoek uitgegaan naar alternatieven. Dit resulteerde in een aanbod van dertig verschillende 100% plantaardige tinten. Dat henna je haren alleen maar rood maakt kan nu meteen naar het land der fabelen worden gezonden….

Het fijne aan kleuren met deze pure plantaardige ingrediënten is dat het zeer geschikt is voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven en ook voor diegene die last hebben van huidaandoeningen en/of allergieën, maar buiten dat beloofd het resultaat erg mooi te zijn omdat het pigment van het haar niet wordt beschadigd zoals dat met chemische haarkleuringen wel gebeurd.

Zo ziet mijn haar er voor de kleuring uit, een beetje dof en droog.

1/3 deel kleurloze henna, 1/3 deel goudsbloem en 1/3 deel hop.

Aanmaken met alleen water tot een vloeibaar papje.

Met duurzame warmtemuts een half uur laten intrekken…

Mooie organic haar en stylingprodcuten van PurePact. 

En dit is het resultaat!

Een mooie goudblonde tint!

Ik ben heel erg tevreden over het resultaat en zelfs meer dan dat! Mijn haren hebben nog nooit zo’n mooie goudblonde kleur gehad en voelen daarbij ook nog eens voller en gezonder aan. In de tussentijd heb ik veel complimenten gekregen over mijn haar en dat gebeurd niet zo vaak. In een winkel en in de trein naar huis werd ik aangesproken omdat ik er zo mooi uit zag.

Buiten dat ik mij heel goed heb gevoeld onder de deskundige handen van Dianne heeft mij deze ervaring ook weer rijker gemaakt, namelijk dat mijn keuze voor plantaardige huid en haarverzorging de juiste is!

Met de QR code krijg je het introductiefilmpje te zien….

Op dit moment is Dianne bezig een starterspakket te ontwikkelen waarbij je makkelijk thuis je haren kunt kleuren en een webshop waar tevens de producten van Purepact te verkrijgen zijn. Voor het starterspakket betaal je €47,50 en daar zit alles bij inbegrepen: duurzame warmtemuts, emaillen schaaltje verfkwastje, zakje kleuring, watten en een uitgebreide instructie. Erg leuk om eens samen met moeder, vriendin of collega te doen!

Voor meer informatie over prijzen en advies over de verschillende plantaardige kleuringen kun je contact opnemen met Salon Haar en Gezondheid telefoon: 020-4272477 Amstel 186 tegenover de Stopera te Amsterdam, website: www.instituuthaarengezondheid.nl

3 Comments

 • Reply Liv 30 november 2011 at 21:36

  Hej debbie: op de laatste foto heb je precies dezelfde super stralende glimlach als ik ook had na mijn verfbeurt bij Dianne… en terecht! Het resultaat staat zoo mooi bij je!
  Volgende keer gaan we elkaars haar henna-en ;0
  Groetjes, Liv

 • Reply Claudia 1 december 2011 at 16:30

  Staat je super mooi! En echt geweldig dat deze kapster alleen met natuurlijke producten werkt!

 • Reply DLCS Management 9 januari 2012 at 13:33

  Mooie blog heb je! Ik ben ook overtuigd na mijn eerste bezoekje aan Dianne. Haar beloftes zijn uitgekomen.

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge