Green Beauty

Organix Shampoo en Conditioner

13 november 2011

Tijdens de Beautiful Beurs in ‘s-Hertogenbosch waar ik afgelopen zomer naar toe ben geweest heb ik kennis gemaakt met de mooie verzorgde stand van het haarverzorgingsmerk Organix.

Ik kende dit van oorsprong Amerikaanse merk al een poosje en heb al eens de cocos shampoo en conditioner gebruikt. Destijds was ik er niet zo heel erg tevreden over maar ik wist dat er meerdere lijnen van dit merk in Nederland op de markt gebracht zouden worden. En zo was mijn nieuwsgierigheid weer gewekt!

Tijdens een middagje shoppen heb ik bij een DA Drogist in Alkmaar de Organix Brazilian keratin Therapy shampoo en conditioner gekocht. Ik was blij verrast dat ik bij deze DA Drogist de complete lijn van de shampoos zag staan. Bij de shampoo ontving je gratis een mini verpakking van de conditioner.

Wat beloofd de Organix Braxilian Keratin Therapy shampoo en conditioner voor mijn haar te doen?
“An exclusive blend of antioxidant rich cocao nut oil along with lush keratin proteins to strengthen and soften the hair, while organic avocado oil and cocao butter smooth the cuticle for straight, strong tresses, adding a brilliant glow and luminescent shine”.

De shampoo ziet er qua textuur en samenstelling rijkelijk uit. De shampoo verdeelt prettig door mijn haar en schuimt crèmig . De geur is heerlijk en ruikt naar een chocolade kokos bonbon!
Na het wassen gebruik ik de conditioner en ook deze ruikt heerlijk en brengt fijn aan op mijn haren. De conditioner kun je 3 tot 5 minuten in het haar laten inwerken. Daarna uitspoelen en wat er rest is prima verzorgd en zacht haar. Ik kon mijn lange haren zonder veel moeite doorkammen en ook ziet mijn haar er mooi sterk en glanzend uit. De Brazilian Keratin Therapy shampoo en conditoner zijn eigenlijk bedoeld om het haar te straighten maar het helpt ook tegen frizzy hair en dat is een fijne bijkomstigheid!

De shampoo en de conditioner zijn sulfaat en sodium vrij en worden gemaakt van recyclebare verpakkingen. De teksten op de flacons worden gedrukt met milieuvriendelijke inkt op composteerbare etiketten.

De naam Organix doet vermoeden dat het een organic shampoo en conditioner zal zijn, dit is echter niet waar. Op de INCI lijst staan wel chemische bindmiddelen en geur- en kleurstoffen vermeld. Wil je een echt natuurlijk haarverzorgingsproduct dan zou ik deze niet kopen.

De shampoo en conditioner kosten €9,95 per flacon van 385ml. Voor meer informatie en verkooppunten in Nederland kun je deze website raadplegen.

3 Comments

 • Reply DalaLuz 13 november 2011 at 17:25

  Wel zwaar nep dat ze dus niet organisch zijn, ben ik er mooi met open ogen ingetuind… Geen wonder dat ze zoveel goedkoper waren dan de andere natuurlijke merken. Niet dat ik alleen maar natuurlijke shampoo/conditioner gebruik, maar ik word altijd wel een beetje pissig van greenwashing. Krijg ik gewoon zin om er disclaimer stickers op te plakken.

 • Reply Liv 14 november 2011 at 15:25

  haha dalaluz, disclaimer sticker klinkt goed. Bestaan die echt? Groetjes, liv

 • Reply Michiel 11 september 2012 at 15:13

  De shampoo die wij in Nederland hebben wijkt af van de amerikaanse versie. Daar is de shampoo parabenen en sulfaat vrij.

  Buiten dat blijft het een heerlijke shampoo.

  mvg,

  Michiel
  http://www.stuntdrogist.nl/merk/Organix

 • Leave a Reply

  CommentLuv badge