Green Beauty

Amouage Parfums

2 februari 2011

Een tijdje geleden ontving ik van parfumerie Het Linnenwiel een prachtige tester van het exclusieve parfummerk Amouage. Sindsdien is mijn belangstelling voor dit parfummerk gewekt en droom ik ervan ooit eens een flacon in mijn bezit te mogen hebben. Amouage is namelijk één van de duurste parfummerken van de wereld!

Amouage is ongeveer 30 jaar geleden opgericht door een jonge Omaanse zakenman. Amouage is een exclusief en luxe parfumhuis, in het Arabisch betekent Amouage Golven van emoties. De parfums bevatten 120 verschillende en luxe ingrediënten. De exclusieve flacons zijn gemaakt van 24% Frans kristal en versierd met 24 karaats goud en geïnspireerd op Arabische ontwerpen.

Ik heb 4 hele mooie samples  aangeschaft en deze ook uitgetest. Welke vind ik persoonlijk de lekkerste? Lees snel verder!

Van links naar rechts:

Amouage Dia, Amouage Gold, Amouage Ubar, Amouage Jubilation 25

Amouage Dia: “Luxury day wear, a fragrance that is both sophisticated and vibrant, a perfect compliment to Amouage Gold for evening wear. The distinctive bottles are made from 24% French lead crystal adorned with pink gold, all conceived from ancient Arabian designs”.

Topnoten: vijg, cyclaam, bergamot, dragon, salie, vioolblaadjes
Hart: perzikbloesem, rozenolie, oranjebloesem, pioen en lis
Basis: witte muskus, vanille en sandelhout

Amouage Gold: “This powerful floral fragrance is made for the most special, luxurious, evening occasion, rich in sophistication and splendour”.

Topnoten: wilde roos, lelietjes van dalen, zilver wierook
Hart: mirre, lis en jasmijn
Basis: amber, civet, musk, cederhout en sandelhout

Amouage Ubar:
Dit parfum is geïnspireerd op de lang verloren gewaande handelsstad Ubar. Het is een verfijnde en mysterieuze geur.
Topnoten: lelietjes van dalen, bergamot en lemon
Hart: Damaskus roos, jasmijn en Bulgaarse roos
Basis: sandelhout, civet en vanille

Amouage Jubilation 25: Jubilation 25 captures the moment of timeless eternity in wich myth and reality are interwoven. This is created for the elegant, enigmatic and sophistacated woman who lives her life as an art form- transcending the time, place and cultures in wich she inhabets”.

Dit parfum is gemaakt ter ere van de 25e verjaardag van de sjeik van Oman.
Topnoten: ylang-ylang, roos
Basis: amber, patchoelie, musk, vetiver, wierook en mirre

Welk parfum is mijn favoriet?
Het parfum Dia is van deze vier geurlijnen mijn favoriet. Het is mooi te ervaren hoe dit parfum, en overigens alle parfums van Amouage gedurende de dag van geur verandert. Het parfum is werkelijk uit lagen opgebouwd en voor mij is dit ook wat dit parfum van andere parfummerken onderscheidt.  Maar daar hangt dan ook een prijskaartje aan;-) Is het de moeite en het geld waard om een parfum van Amouage aan te schaffen? Ik denk van wel. Voor de echte parfumista’s onder ons zijn deze parfums echt een must-have omdat ze een super-luxe gevoel bij je oproepen en de geur ook echt bijzonder mooi is opgebouwd door de juiste ingrediënten en zich in de loop van de dag ontwikkeld en verdieping krijgt.

De eau de parfums kosten voor 50ml, €195,00 en voor 100ml €235,00. Er is ook een luxe badlijn verkrijgbaar en sinds kort een home collectie. Amouage parfums zijn verkrijgbaar bij speciale verkooppunten; Het Linnenwiel in Arnhem, Parfuma in Antwerpen en via een aantal webshops: www.parfumswinkel.nl en www.babassu.nl


2 Comments

 • Reply Marianne 11 mei 2011 at 08:13

  Ik zou graag ook deze samples kopen, maar kan ze op internet niet vinden… Ik woon in Den Haag en Het Linnenwiel is niet echt in de buurt. Ik ga namelijk in augustus voor drie jaar naar Oman verhuizen en wil de samples (voor heren) aan mijn man geven als cadeau 🙂 Tips waar ik ze kan kopen in de buurt van Den Haag?

  • Reply Meisje Hip 11 mei 2011 at 19:15

   Samples zijn ook op ebay.com te verkrijgen. Ik heb er zelf onlangs 4 besteld voor ongeveer 20 pond. Maar je moet wel even zoeken.
   Succes!

  Leave a Reply

  CommentLuv badge